Te simți inconfortabil în pielea ta? Peste jumătate dintre persoanele cu probleme ale pielii susțin că sănătatea mintală le-a fost afectată
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O persoană obișnuită se simte încrezătoare doar patru zile pe săptămână. Cea mai importantă cauză a nefericirii are legătură cu felul în care arată pielea lor.

Un sondaj pe 2.000 de adulți a analizat modul în care oamenii au depășit provocările pentru a se simți mai bine în privința pielii lor și a constatat că o nouă schimbare a aspectului, cum ar fi o tunsoare (52%), purtarea hainelor preferate (48%) sau complimentele primite de la cei din jur ( 46%) le oferă acel plus de încredere de care au nevoie într-o săptămână obișnuită.

Datele arată că, în general, oamenii s-au simțit peste măsură de rușinați de cicatricile și imperfecțiunile lor. Acneea (30%), vergeturile (29%) și cicatricile chirurgicale (28%) sunt doar câteva dintre imperfecțiunile care îi determină pe oameni să fie nesiguri.

Cu toate acestea, mulți s-au inspirat din poveștile despre cicatrice ale celebrităților, cum ar fi cicatricea de transplant de rinichi a Selenei Gomez (21%) și cicatricea lupusuluia lui Seal (21%). De fapt, 78 la sută spun că discuțiile despre aceste semne lăsate pe corp i-a ajutat să se vindece emoțional.

Trei din cinci americani adaugă că și-ar dori să vadă mai multe personaje cu defecte vizibile pe marele ecran (63%) și 60% cred că acest lucru i-ar ajuta să se simtă mai reprezentați.

Realizat de OnePoll, în numele brandului de tratament pentru cicatrici Mederma, în onoarea Lunii de conștientizare a sănătății mintale, sondajul a constatat că 65% dintre respondenți obișnuiau să facă tot posibilul pentru a-și acoperi imperfecțiunile - dar 54% se simt ca și cum nu ar fi sinceri cu ei înșiși atunci când o fac.

Purtând perfect imperfecțiunile

Cei mai mulți dintre cei care au cicatrici ușor vizibile pe corp spun că acest lucru îi face să se simtă împuterniciți (68%) și unici (80%). Rezultatele arată, de asemenea, că 86 la sută se simt chiar confortabil să împărtășească povestea despre cum s-a produs cicatricea, un procent similar fiind de acord că ar vorbi cu alții despre asta dacă i-ar ajuta să se simtă și mai încrezători (88%).

Totuși, poate că a durat mult timp pentru ca oamenii să câștige această încredere. Mai mult de jumătate dintre americani se confruntă adesea cu o încredere în sine scăzută (56%). Acest lucru se poate datora faptului că 59% sunt îngrijorați că alții vor observa imperfecțiunile pe care le observă despre ei înșiși. 

„Știm că să ne simțim încrezători cu imperfecțiunile noastre contribuie în mare măsură la îmbunătățirea sănătății mintale”, a spus președintele HRA Pharma America, Bradley Meeks, într-o declarație publică. „Dar încrederea vine în propriul ritm, iar acest sondaj arată că ajungerea la punctul de împuternicire vine în moduri diferite.”

61% spun că se află mental într-un punct în care și-au cucerit nesiguranța. Mai mult de o treime dintre cei cu cicatrici au putut să se vindece mental și emoțional cu sfaturi de la cei cu cicatrici sau imperfecțiuni similare (38%).

„Auzirea poveștilor despre cicatrici ale altora este un pas important către dezmințirea receptării negative a cicatricilor în mass-media și în viața de zi cu zi”, spune Meeks. „Acest lucru este valabil mai ales pentru cei 78% care au spus că au fost capabili să se vindece emoțional după ce au vorbit despre propriile povești cu cicatrici.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel