Te cheamă Popescu? Ai 50% reducere la biletele de acces la unul dintre cele mai cunoscute evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro)
Dacă vrei să participi la unul dintre cele mai cunoscute evenimente din România, primești bilete reduse cu 50% în cazul în care numele tău de familie este Popescu.

Cel mai important eveniment dedicat artei din ţară îl aduce în atenţia publicului pe Ştefan Popescu (1872-1948), marele pictor-călător al României. Art Safari a anunţat, luni, că oferă 50% reducere la bilete timp de o zi, pe 5 octombrie, tuturor celor care poartă numele de familie Popescu, scrie Rador.

Reducerea se aplică la biletele full access în Art Safari, valabile atât în Pavilionul Românesc, care găzduieşte expoziţia dedicată lui Ştefan Popescu, cât şi în Pavilionul Internaţional, unde poate fi văzută cea mai valoroasă expoziţie de artă de pe teritoriul ţării adusă de la Victoria and Albert Museum, Londra. Biletele se pot achiziţionate pe site-ul Art Safari.

Expoziţia "Ştefan Popescu. Povestea călătoriilor", curatoriată de dr. Elena Olariu, este organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi este cea mai amplă de până acum din România.

"În cadrul Pavilionului Românesc, vă invităm într-o călătorie superbă prin Orientul şi Occidentul secolului trecut, posibilă prin arta marelui pictor Ştefan Popescu. Prea puţin cunoscut în ţara noastră, artistul s-a bucurat de un mare succes în Franţa. Remarcabilă rămâne şi participarea sa la trei ediţii ale Bienalei de la Veneţia, dar şi faptul că a fost unul dintre pictorii preferaţi de Regina Maria, care i-a achiziţionat unele dintre cele mai importante lucrări pentru colecţia sa", a declarat Ioana Ciocan, general manager Art Safari.

Franţa, Turcia, Maroc, Tunisia, Alger, Elveţia, Italia, Grecia, Iugoslavia, Germania sunt câteva dintre ţările pe care artistul le-a vizitat şi le-a pictat. Dar şi locuri frumoase din România, printre care peisaje din Deltă, pot fi admirate pe pânzele sale la Art Safari, până pe 11 decembrie, în Palatul Dacia-România.

"Expoziţia dedicată lui Ştefan Popescu, prin conceptul expoziţional şi prin scenografia sa foarte specială, doreşte să readucă în atenţia publicului tânăr personalitatea unui artist major, care a contribuit decisiv la modernizarea şi creşterea valorică a artei româneşti. Expoziţia şi-a propus să ofere o serie importantă de picturi realizate de artist, în diverse perioade ale creaţiei sale, în spaţii geografice foarte diferite în care a călătorit. Spectacolul expoziţional oferă un balans extrem de echilibrat între dramatismul peisajelor din Occident şi strălucirea unică a Orientului", a precizat Elena Olariu.

Program de vizitare Art Safari

- Joi-duminică - 12:00-21:00

- Night Tours - 22:00-1:00 (vineri şi duminică)

-· Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului Bucureşti), strada Lipscani nr. 18-20, Bucureşti, 23 septembrie-11 decembrie 2022.

Citește și:

Liber la distracţie! Concert aniversar Silvia Dumitrescu & Stones Free

Iubitorii de muzică blues şi jazz sunt invitaţi la concertul aniversar susţinut de artista Silvia Dumitrescu şi de trupa STONES FREE, la The PUB Universităţii, în 3 octombrie 2022, începând cu ora 20.00.

"Când termini un liceu de muzică, o Şcoală Populară de Artă şi ai 20 de ani, nu prea ştii ce se întâmplă cu tine - faci ce-ţi place, cânţi şi eşti fericită. Când ai 36 de ani de activitate muzicală pe scena, ştii ce se întâmplă cu tine, eşti bucuroasă că ai făcut numai ce ţi-a plăcut, ai fost criticată, preţuită şi eşti mulţumită... Ce poate fi mai înălţător decât să dai drumul emoţiilor în aplauzele publicului?", spune artista Silvia Dumitrescu pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel