Taylor Swift, nouă distincție după ce a obținut cele mai mari vânzări muzicale în 2023
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Celebra artistă pop Taylor Swift a luat nouă distincţie, care se adaugă la lista sa lungă de premii. 

Taylor Swift a fost desemnată artista cu cele mai mari vânzări muzicale în 2023, pe plan global. Este o distincţie pe care a primit-o pentru a patra oară, după ce a mai obţinut-o în anii 2014 şi 2019, a transmis Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), conform Reuters.

Premiul din acest an i-a fost acordat ca urmare a vânzărilor de discuri din 2023. Clasamentul este făcut luând în considerare vânzările realizate, la nivel global, de un artist sau un grup prin difuzări pe platformele de streaming, descărcări online şi vânzări în format fizic în timpul unui an calendaristic şi acoperă ansamblul creaţiilor muzicienilor, conform IFPI.

Premiul este acordat artistului care ajunge în fruntea IFPI Global Artist Chart, performanţă pe care Taylor Swift a realizat-o mai des decât oricare alt artist după ce a debutat în acest clasament acum 11 ani.

'A continuat să redefinească limitele succesului global. Taylor este un talent singular, iar devotamentul pentru arta şi fanii ei este cu adevărat fenomenal', a spus într-un comunicat Lewis Morrison, director pentru clasamente şi certificări în cadrul Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI).

Vedetele K-Pop SEVENTEEN şi Stray Kids s-au clasat pe locul al 2-lea, respectiv al 3-lea, performanţă descrisă de IFPI ca un an record pentru artiştii coreeni.

Per total, 4 artişti K-Pop au ajuns în Top 10, după ce TOMORROW X TOGETHER a ocupat poziţia a 7-a, iar NewJeans s-a clasat pe cea de-a 8-a.

În Top 10 mai apar artiştii canadieni Drake (locul 4) şi The Weeknd (locul 5). La începutul lunii februarie, Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a făcut un alt record cu ocazia Grammy Awards, când a câştigat, pentru a 4-a oară, trofeul suprem al galei, acordat în categoria albumul anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel