Data publicării:

Taxa pe care ChatGPT ar pune-o pe aer și pe apă dacă ar fi în Guvernul României pentru o zi

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Economie
WhatsApp
bani, arhivă personală
bani, arhivă personală
OUG „trenuleț" a adus în 2024 surprize neplăcute românilor. 

De la taxarea și impozitarea mâncării și sănătății, până la presiunea financiar asupra românilor. Practic, ar mai fi un singur pas, mare sperăm cu toții, până la taxarea aerului respirat și al apei. DC Medical l-a „supus” pe ChatGPT unui test de imaginație interesant. Ce „sumă modică" ar pune inteligența artificială pe aer și apă, dacă ar putea decide asta mâine?

Începând cu anul 2024, nivelul accizelor pentru benzină și motorină se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului 2023... astfel:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024, cu 50% din creșterea prețurilor de consum

b) începând cu data de 1 iulie 2024, cu 50% din creșterea prețurilor de consum.

Referitor la CASS, începând cu luna februarie 2024, angajații care se îmbolnăvesc și solicită concediu medical vor primi sume mai mici de bani, după ce Guvernul a introdus o nouă taxă de 10%. Odată cu intrarea în vigoare a noii taxe de 10%, angajații vor primi indemnizații mai mici începând cu luna ianuarie 2024, deoarece această contribuție se aplică acum și asupra concediilor medicale. Practic, începând cu 1 ianuarie 2024, concediile medicale sunt taxate la fel ca un salariu, cu un procent de 45%, comparativ cu 35%, cât era până la 31 decembrie 2023.

Dar asta nu este tot! Vedeți continuarea aici - https://www.dcmedical.ro/taxa-chatgpt-aer-si-apa-daca-ar-fi-in-guvernul-romaniei-pret-simbolic-metru-cub-de-aer-litrul-de-apa_648265.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel