Taxă NOUĂ, pregătită pentru șoferi
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Șoferii ar putea avea acces în centrul marilor oraşe din ţară doar dacă vor plăti o taxă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, transmite Realitatea Tv.

După ce au eliminat taxa de mediu, autorităţile s-au confruntat cu două mari probleme: numărul de trei ori mai mare de maşini vechi înscrise la începutul acestui an şi lipsa fondurilor pentru returnarea taxei auto.

În acest sens, s-a luat decizia pentru stabilirea unei noi taxe de poluare.

Prima variantă ar fi testarea tuturor maşinilor şi eliberarea unui sticker colorat, în baza căruia şoferii vor putea intra sau nu în anumite zone ale oraşelor. Culoarea abţibildului va indica nivelul de poluare a maşinii.

O altă variantă în lucru la ministerul mediului este vignieta. Aceasta va avea o valoare diferenţiată, stabilită în funcţie de nivelul noxelor emise de o maşină.

Responsabilii de la Ministerul Mediului se gândesc la un model similar taxei de congestie din Londra sau Germania. De exemplu, la Londra cei care vor să intre cu autoturismele în zonele centrale plătesc în jur de 13 euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel