Taxa de solidaritate pentru companiile mari. Ciolacu: Legislația să fie uniformă pentru toată lumea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre taxa de solidaritate.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat, luni seara, la Sinaia, că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea, făcând referire la taxa de solidaritate.

„Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea“, a precizat Ciolacu.

Acesta a mai spus că nu există propuneri de modificări de taxe.

„Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii, am informaţiile în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârşit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu măreşte nicio taxă“, a mai spus Ciolacu într-o conferință de presă.

Ce spune Ciolacu despre scăderea TVA-ului pentru alimentele de bază

Liderul PSD a fost întrebat și cu privire la scăderea TVA-ului pentru alimentele de bază.

„Scăderea TVA-ului s-a mai făcut la alimentele de bază, neluându-se şi alte măsuri sau negândită în ansamblul său această măsură şi după o lună de zile ne-am trezit că acea scădere de TVA a revenit. De fapt lupta este cu inflaţia. O componentă importantă în acest moment din inflaţie o reprezintă scumpirile la produsele alimentare. (...) Repet, este un întreg pachet ca să fie sustenabil, nu ceva emoţional şi noi să ne lăudăm că am coborât TVA-ul şi am ieftinit, iar peste o lună preţurile să fie aceleaşi“, a explicat preşedintele PSD, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel