Taxă de solidaritate. Diana Tache, de acord cu Bogdan Chirieac: Noi suntem la ghișeu să depunem hârtiuța
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor ce înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an, precizând că acest subiect va fi discutat după instalarea Guvernului.

Subiectul a fost comentat, marți seară, la Antena 3, în platoul „Sinteza Zilei” aflându-se Laszlo Attila (UDMR), Lucian Romașcanu (PSD), Diana Tache, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică.

„A apărut știrea că UDMR ar vrea această taxă. Pe cine vizează?”, l-a întrebat Mihai Gâdea pe Laszlo Attila: „S-a pus în discuție această problemă, ca și o sursă de finanțare. Vizează, în primul rând, companiile care au cifre de afaceri mari, nicidecum persoanele fizice. A fost pusă în discuție, urmând ca noua coaliție să decidă asupra ei. Din cifrele care au fost vehiculate, practic, s-a identificat o sursă de 1,5 miliarde euro ce ar putea fi colectată în acest fel, utilizându-se în acele domenii unde e nevoie!”

Ulterior, Mihai Gâdea i s-a adresat lui Lucian Romașcanu, prezent de asemenea în platoul Antena 3: „PSD a avut o altă propunere cu o taxare pe avere, lux, bogăție. Ați renunțat la ideea dumneavoastră?” „Nu este prinsă din ce am văzut în programul de guvernare, dar e o problemă - nu numai în România - această polarizare a veniturilor excesive sau extraordinare. (...) În ceea ce privește partea de taxare, așa numita taxă de solidaritate pe marile averi, e un lucru care trebuie făcut.”

Mihai Gâdea l-a întrebat, ulterior, pe Bogdan Chirieac, dacă, în opinia sa, o taxă de solidaritate care să vizeze companiile cu „profituri uriașe” ar putea fi o soluție. „În opinia mea, ar putea fi o soluție, doar că, în România, ea nu poate fi aplicată, fiindcă administrația României nu este capabilă de așa ceva. Administrația și justiția”, a spus Bogdan Chirieac.

„Ar fi o soluție, dacă ar fi capabilă România”, a intervenit și Diana Tache.

„Așa cum spunea Bogdan Chirieac, nici eu nu cred că se poate aplica în România. Este o idee foarte bună, dar nu cred că se poate aplica în România, având în vedere că noi suntem, în continuare, la ghișeu. La ghișeu să depunem hârtiuța, să o înregistrăm, să ne sune înapoi că nu am înregistrat-o corespunzător, și să ne trezim inclusiv cu somații”, a mai zis Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel