Tătaru, anunțul momentului despre ÎPS Pimen: "Facem toate eforturile. Rămânem cu rezerve"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre starea de sănătate a ÎPS Pimen, infectat cu COVID-19. 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, la Iași, că ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervați, date fiind vârsta și alte boli ale ierahului.

Nelu Tătaru a fost întrebat, la Iași, despre starea ÎPS Pimen, iar ministrul a spus că Arhiepiscopul este stabil, dar la Terapie Intensivă.

„Stabil, dar v-am spus trebuie să rămânem cu rezervele. Are o vârstă și comborbidități și trebuie să ne gândim că cei care au o anumită vârstă, până nu vezi că iese pe picioarele lui să meargă acasă, facem toate eforturile ca lucrurile să iasă bine. (...) E la Terapie Intensivă dar nu e intubat, este conștient, rămâne să vedem evoluția", a spus Nelu Tătaru, citează Mediafax.

Anchetă în derulare

Potrivit ministrului Sănătății, este o anchetă în derulare pentru a se stabili cum s-a infectat ÎPS Pimen cu noul coronavirus.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, în 20 aprilie, și a fost dus cu un elicopter la Institutul Matei Balș din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel