Rectificare: Nikolaus von Liechtenstein, decorat de Klaus Iohannis, fără legătură cu Emmanuel von und zu Liechtensein
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Presidency.ro
Presidency.ro
Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat pe președintele Klaus Iohannis. 

UPDATE: Agenția mandatată să comunice în numele prințului Josef-Emanuel von Liechtenstein și a tatălui său, printul Nikolaus von Liechtenstein, transmite că numele acestora a fost folosit eronat în scandalul împușcării ursului Arthur. 

Serban & Musneci Associates, agentia de consultanta mandatata sa comunice pentru printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein transmite pe redacția DCNews, cu privire la conținutul acestui articol: In legatura cu controversa privind vanatoarea unui urs, au existat mai multe relatari de presa in care au fost redate informatii incorecte care au culminat cu mentionarea eronata a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatura cu acest eveniment. Identificarile eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputationale) pentru printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein, presedintele Societatii Europene Coudenhove-Kalergi. Acestia precizeaza ca nu au fost prezenti in Romania in martie 2021 si nu au participat niciodata la vanatoarea unui urs in Romania sau in alta tara. Ca atare, pornind de la eroarea dumneavoastra de documentare, va atragem atentia ca printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legatura cu evenimentul mentionat anterior, despre care ati relatat in diferite materiale de presa disponibile pe DC News. 

Știrea eronată: 

Josef Emmanuel von und zu Liechtensein, prinţul care a împuşcat, într-o pădure din Covasna, un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE, este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

Numele corect al celui care se presupune că l-a împușcat pe ursul Arthur este Emmanuel von und zu Liechtensein. El nu este fiul lui Nikolaus von Liechtenstein. 

În calitatea sa de președinte al Societății Europene Coudenhove-Kalergi, Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat anul trecut pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în construcţia europeană.

Precizare: nu Josef-Emanuel von Liechtenstein, fiul lui Nikolaus von Liechtenstein, a împușcat ursul Arthur. 

Klaus Iohannis a primit un premiu european

Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Iohannis a primit distincţia „Premiul European Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Prima dată, acest premiu a fost acordat fostului preşedinte Emil Constantinescu, după cum a afirmat însuşi Klaus Iohannis, în discursul de mulţumire pentru premiul acordat.

Arthur, cel mai mare exemplar din UE

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, este acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România. Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.


Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul. Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.

Emanuel von und zu Liechtenstein este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. Conform unui interviu acordat publicaţiei soj.at, el nu este austric, ci cetăţean din Liechtenstein.

Legislația ar fi trebuit să îl apere pe Arthur

Ursul brun este o specie strict protejată de legislația UE și de Convenția de la Berna. Potrivit Agent Green, derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme de la caz la caz, după o evaluare amănunțită a situației, iar metoda letală este ultima soluție atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eșuat, iar ursul problemă pune în pericol vieți omenești și gospodării.

Comisia Europeană a aprobat statelor membre buget pentru a compensa imediat fermierii care suferă pagube pe propriul teren din cauza urșilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel