Tată și fiu, șoferi de TIR, ar fi STRIVIT INTENȚIONAT o dubă: ”Lasă că-ți arăt că te răstorn”. Pasagerul din dubă, tatăl șoferului, a fost decapitat/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto impactnews.ro
foto impactnews.ro
Doi șoferi de TIR, tată și fiu, ar fi vrut să-i dea o ”lecție” unui șofer de dubă, după ce s-ar fi certat prin stație.

Violența șoferilor a atins cote alarmante în trafic. Un bărbat de 60 de ani a murit nevinovat, decapitat, după ce doi șoferi de TIR ar fi vrut să-i dea o lecție fiului său, șofer al unei autoutilitare, conform Antena 3. 

Accidentul s-a produs pe E70, la Vitănești, pe sensul de mers Alexandria - București. Totul ar fi pornit după ce șoferul dubiței a cerut șoferilor de TIR să-l lase să-i depășească, însă aceștia, tată și fiu, ar fi refuzat. După ce duba a reușit să depășească primul TIR, șoferul TIR-ului din față ar fi pus frână, iar TIR-ul din spate a intrat în dubă și au prins-o la mijloc, zdrobind-o.

”Lasă că îți arăt că te răstorn”

Șoferul dubiței ceruse, prin stație, să fie lăsat să-i depășească, autoutilitara pe care o conducea fiind limitată la 90 km/h. El spune că încă de la ieșirea din Alexandria șoferii de TIR l-au șicanat în trafic, conform ImpactNews24. ”Lasă că îți arăt că te răstorn”, i-ar fi spus șoferul primului TIR șoferului de dubă, arată sursa citată. TIR-ul din spate era condus de tată, cel din față era condus de fiu. Fiul, auzind conflictul prin stație, ar fi așteptat ca duba să efectueze manevra de depășire, pentru a-l stânjeni în trafic. Când a văzut că duba a depășit TIR-ul condus de tatăl său, șoferul TIR-ului din față ar fi frânat brusc. Șoferul dubei n-a putut evita accidentul, iar TIR-ul din spate a intrat direct în el. De cealaltă parte, șoferii de TIR afirmă că de vină este șoferul dubei care i-a șicanat și le-a frânat în față, așa provocând accidentul. 

În urma accidentului, pasagerul din dubă, tatăl șoferului, un bărbat de 60 de ani, ar fi fost decapitat, conform Antena 3. A murit la scurt timp de la accident. În timp ce bărbatul se stingea în brațele salvatorilor, cei trei șoferi, care au scăpat nevătămați, s-au luat la bătaie. Un polițist, prins la mijloc între ei, a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i-a intrat spray lacrimogen în ochi. 

A fost deschis dosar pentru omor din culpă. 

Cum să reacționezi la ”șicanele” din trafic, pentru a evita o astfel de tragedie

”În cazul în care un alt participant la trafic (pieton, biciclist, şofer) te agresează, nu trebuie să îl bagi în seamă sau să îl provoci. Persoana poate fi băută, drogată sau cu probleme de sănătate. Nu trebuie să intri în concurenţă cu astfel de persoane, ci să le ignori, să te îndepărtezi de ele. Dacă eşti la volan, mai bine acordăm prioritate deşi ele nu au, decât să intrăm într-un conflict”, spunea Titi Aur, specialist în conducere defensivă. 

Dacă, însă, observăm că șoferul este în continuare foarte agresiv, blocăm mașina și apelăm 112, nu îl provocăm. ”Orice tentativă de a răspunde unei provocări poate duce la un accident sau la o stare conflictuală care poate degenera în bătaie, atac cu cuţitul sau împuşcături”, avertiza Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel