Acest tip de desert permite un număr infinit de combinații de arome și texturi. Aluatul poate fi cu nuci, migdale, cacao sau alune, iar umplutura poate fi de dulceață, ciocolată, lapte sau caramel.
Când tai o tartă, straturile trebuie să fie clar distincte și vizibile, iar consistența generală a feliei trebuie să fie moale și fermă.
Îți propunem rețeta unei tarte simple, umplută cu ciocolată și mascarpone.
Ingredientele pentru aluat:
500 grame de făină,
250 grame de unt rece tăiat în bucăți mici,
200 grame de zahăr,
2 ouă,
1 plic de zahar vanilat,
1 praf de sare.
Ciocolata caldă va fi mai bună ca la restaurant: adaugă un ingredient secret
Ingredientele pentru crema de ciocolată:
1/2 litru de lapte,
100 grame zahăr,
5 gălbenușuri,
100 grame de făină,
50 grame de cacao amaro,
100 grame de ciocolată neagră,
200 grame de mascarpone.
Prepararea
Într-un castron amestecă făina, zaharul sși zaharul vanilat. Adaugă ouăle și untul moale. Amestecă până obții un aluat omogen. Pune aluatul în frigider pentru o jumătate de oră.
După ce timpul a expirat, întinde aluatul într-o formă de copt. Ai grijă să acoperi cu aluatul și pereții tăvii de copt. Cu o furculiță înțeapă aluatul de câteva ori. Coace baza tartei în cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20 de minute.
Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară
În timp ce baza tartei se coace, poți face crema. Într-o cratiță, amestecă gălbenușurile cu zahărul. Adaugă apoi făina și laptele câte puțin. Amestecă mereu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Cratița se pune pe foc și crema se fierbe până se îngroașă. Ulterior, ia crema de pe foc și adaugă untul, ciocolata neagră și mascarpone. Amestecă bine.
Acum a venit momentul să asamblezi tarta. Toarnă crema în baza tartei și nivelează. Tarta se dă în frigider pentru câteva ore. Servește o felie de tartă alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc