Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă.
Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.
Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
1 rulou - aluat de foietaj,
200 grame - ton,
o ceapă,
1 dovlecel,
100 grame de măsline negre,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
100 grame de smântână proaspătă,
ulei de măsline,
sare, piper - după gust.
Prepararea
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați- fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.
Între timp, tăiați cașcaval în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat.
Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!
BONUS. Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat
Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza. Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.
Vă împărtășim o rețetă pentru un aluat incredibil de fraged și subțire:
făină - 2 pahare,
drojdie uscată - 2 lingurițe,
un ou,
apă caldă - 100 grame,
zahăr - 1 linguriță
sare - 0,5 linguriță,
ulei vegetal - 2 lingurițe.
Modul de preparare
Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie.
Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată. Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade.
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori.
Cele mai bune topping-uri pentru pizza
De obicei pizza se unge cu ketchup sau alt sos de roșii, iar apoi totul depinde de imaginația ta și de produsele din frigider. Iată câteva combinații delicioase:
roșii + busuioc + brânză mozzarella;
ceapă + roșii + măsline + cârnați picanți + brânză;
ciuperci + pui + roșii + porumb + brânză;
pui + salam + ananas + brânză;
salam + ardei +măsline + roșii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News