Urmărește emisiunea live
Tartă cu struguri, un desert perfect pentru micul dejun
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tartă cu struguri, un desert perfect pentru micul dejun. Sursa - pixabay.com
Tartă cu struguri, un desert perfect pentru micul dejun. Sursa - pixabay.com
Iată cum să se face o tartă delicioasă cu struguri, care poate fi servită la micul dejun, pentru a începe ziua cu voie bună.

Moale, dulce și gustoasă, tarta cu struguri este un desert cu o aromă intensă, ușor de preparat și perfect pentru micul dejun sau o gustare pentru întreaga familie.

Un desert cu adevărat delicios, care se prepară cu struguri sau stafide. Puteți folosi imaginația și adăuga în aluat migdale, nuci sau alte fructe uscate. Timp de preparare - 30 minute, dificultate- scăzută.

 

INGREDIENTE:

200 grame de făină,

500 grame de struguri (albi sau negri),

3 ouă,

100 grame de unt,

120 grame de zahăr,

1 plic de drojdie,

1 pahar de lichior.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Spălați strugurii, rupeți bobițele și tăiați-le în jumătate. Scoateți semințele și înmuiați jumătățile de bobițe în lichior.

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, bateți ouăle cu zahărul. Adăugați apoi untul moale, tăiat în bucăți, făina și drojdia. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat moale și omogen.

Supă cremă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir: o rețetă minunată de toamnă

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați jumătate din aluat. Deasupra, adăugați un strat din boabele de struguri și acoperiți-le cu restul de aluat. 

Suprafața tartei se decorează cu bobițele rămase. Tarta se coace la 180° timp de 30 de minute. Se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă

 

Ai gustat vreodată brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată!  Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară și veți dori să le mâncați în fiecare zi. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.

 

Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:

 

240 grame de făină,

125 ml ulei,

10 grame praf de copt,

1 linguriță de extract de vanilie,

3 ouă,

125 ml lapte,

½ linguriță de sare,

125 de grame de zahăr.

 

Procedura de preparare

 

Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu un mixer electric, împreună cu zahărul. După ce obțineți o consistență netedă, adăugați uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecați cu un tel.

Apoi cerneți făina, praful de copt și sarea. După ce le-ați cernut, adăugați pulberile în amestecul de ouă.

Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 de calorii pe porție

Uniformizați totul cu mixerul până obțineți un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătiți formele de brioșe și ungeți-le cu puțin ulei. Turnați aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți trei sferturi.

Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când dulciurile sunt gata, scoteți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate.

Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă

Aceste mici delicii se pretează la mai multe ocazii. Savurați-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare.

Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Sunteți gata să le gustați? Aroma lor va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

 

Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.

Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine,

Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!

Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.

Ingrediente:

2 mere,

100 grame iaurt grecesc,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),

2 linguri de făină,

1 ou,

coaja rasă de portocală,

praf de copt,

scorțișoară.

 

Pregătirea rețetei

 

Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel