Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă
Tarta cu lămâie este ideală pentru a fi servită la micul dejun, dar și ca o gustare în timpul zilei pentru o doză de energie.
Are puține calorii și multe proteine. Desertul are o aromă delicată și o textură moale și umedă. Pentru aluat veți folosi doar ouă, zahăr, ricotta și puțin amidon pentru o consistență moale și ușor spongioasă.
Pandișpan cu cireșe, un desert simplu de preparat: este fraged și suculent
Ingrediente pentru 6 persoane:
500 grame de ricotta,
100 grame de zahăr brun,
2 ouă,
50 grame de amidon de cartofi,
1 plic de pra de copt,
1 lămâie,
zahăr pudră după gust
Prepararea tartei cu lămâie
Pune ricotta într-o sită pentru a scurge zerul. Amestecă, apoi, ricotta cu zahărul până când amestecul este omogen și fără cocoloașe. Adăugați ouăle întregi și amestecați ușor.
Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome
În continuare se adaugă amidonul și praful de copt, care trebuie cernute. La final se adaugă coaja rasă de lămâie. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți desertul la 175°C timp de 50 de minute. Tarta se lasă să se răcească și se decorează cu zahar pudră.
Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar
Vara este sezonul căpșunelor, de aceea ar fi păcat să nu preparăm un desert în care le vom folosi. Tarta cu căpșune este cea mai bună combinație: delicioasă și perfectă ne va da o doză de energie.
Fără îndoială veți surprinde pe toată lumea cu această tartă savuroasă. Mai mult, folosind doar ingrediente simple și autentice, vei face o tartă ușoară, deoarece fiecare porție are un aport caloric scăzut.
Tarta face rapid și simplu. Timp de preparare - 5 minute, timp de gătire - 40 minute, timp total - 45 minute, porții - 10, calorii - 180 per felie.
Ingrediente:
350 grame de căpșune,
250 de grame de făină,
150 grame iaurt alb,
100 grame de îndulcitor sau alternativ 200 grame de zahăr normal,
60 grame ulei de semințe de floarea soarelui,
8 grame praf de copt,
2 ouă,
coaja rasă de lămâie.
Cum se prepară tarta cu căpșune. Rețeta pas cu pas
Spălați și curățați căpșunele. Într-un bol, puneți ouăle cu îndulcitorul sau zahărul, care se bat cu un tel. Odată ce ați obținut un amestec cu o consistență spumoasă, adaugați uleiul și iaurtul, apoi reîncepeți să amestecați totul.
Desert bestial fără făină: aveți nevoie de două ingrediente și 20 de minute de muncă
Cerneți făina împreună cu praful de copt și adăugați-le în aluat. Amestecați bine, astfel încât aluatul tău să fie omogen și cremos. Nu uitați să adăugați și coaja de lămâie.
În acest moment, tapetați o formă de copt cu hârtie, puneți căpșunele pe fund, cu vârful în sus. Deasupra turnați aluatul și nivelați. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 grade. Prăjitura coaptă se scoate din formă, se stropește cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News