Data actualizării:
Data publicării:

Țările de Jos l-au convocat pe ambasadorul Rusiei. Alte patru state au luat această decizie, după moartea lui Navalnîi

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @chormail
FOTO: Freepik @chormail
Haga l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Țările de Jos în urma morții lui Navalnîi.

Hanke Bruins Slot, ministrul olandez de Externe, a anunțat luni că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în țările de Jos în urma morții într-un penitenciar din Siberia a opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP, scrie Agerpres.

Germania, Spania și Suedia au luat, luni, această decizie, în timp ce Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra încă de vineri seară, în aceeași zi cu anunțul morții lui Navalnîi.

”Este groaznic că Aleksei Navalnîi a plătit prețul suprem pentru lupta sa în favoarea unei Rusii libere și democratice. În această după-amiază, l-am convocat pe ambasadorul Rusiei la minister pentru a cere lămuriri cu privire la moartea acestuia.

Solicităm cu fermitate Rusiei să predea corpul lui Navalnîi familiei și celor dragi”, a declarat Hanke Bruins Slot pe rețeaua socială X, fostă platformă Twitter.

Moartea lui Navalnîi, 47 de ani, aflat într-o închisoare îndepărtată din Arctica, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani după ce supraviețuise unei otrăviri în 2020 de care el acuza Kremlinul, a fost anunțată vineri. Navalnîi a murit după trei ani de detenție. 

Țările occidentale au acuzat în unanimitate autoritățile ruse, pe care le consideră responsabile pentru această moarte, reamintește AFP.

Citește și: Biden vrea sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel