Tarife RCA, creştere a valorii daunei. Cristian Roşu: Aceasta e cauza! - video
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
rar program
rar program
Cristian Roşu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre asigurările RCA şi motivele care stau la baza eventualelor creşteri ale tarifelor acestora.

Cristian Roşu a vorbit, în cadrul interviului, despre factorii care pot influenţa o creştere a valorii daunelor plătite în cazul poliţelor RCA.

"Dauna creşte şi datorită frecvenţei dar s-a constatat, în ultima perioadă, că frecvenţa daunalităţii nu este atât de mare cum a fost în anii anteriori – surprinzător poate, numărul de accidente are o anumită stagnare, nu a mai creat o presiune suplimentară. S-a semnalat o anumită creştere a valorilor care înglobează dauna. Mă refer aici la preţul pieselor de schimb, la preţul manoperei. Dintr-o analiză – şi nu doar a pieţei româneşti ci a pieţei europene în general – se constată că e o creştere oarecum naturală: au crescut salariile, a crescut contravaloarea pieselor generată de producători.

Peste această creştere naturală au mai apărut şi câteva elemente de creştere care au şi generat o anumită dispută pe care încercăm să o gestionăm cât se poate de corect şi elegant în piaţă, generată fie de anumite excese ale companiilor de service care au ridicat – poate, spun unuii, nejustificat – contravaloarea orei de manoperă şi a pieselor, dar şi din partea asiguratorilor care, unii din ei, la un anumit moment, nu-şi plăteau daunele la timp, creând o dispută care s-a regăsit şi în această creştere", a explicat Cristian Roşu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară.

DETALII ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel