Data publicării:

Tăriceanu somează Guvernul: Dacă nu faceţi asta, o vom face în Parlament

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Călin Popescu Tăriceanu afirmă că susţine propunerea lui Victor Ponta ca testele Covid făcute în centre private să poată fi decontate de către stat.

"Sunt de acord cu propunerea lui Victor Ponta că statul ar trebui să deconteze testele făcute de oameni în centrele private. Este clar că Ministerul Sănătății nu poate sau nu vrea să-și dezvolte capacitatea de testare, dar știu că cei din mediul privat pot să facă acest serviciu. Există bani la Casa de Sănătate, deci nu este complicat.

Sigur, ar fi trebuit să facă asta de acum 6 luni de când le tot spun, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă guvernul nu va lua această măsură, probabil că va trebui să o facem în Parlament și atunci iar o să țipe ca din gură de șarpe că îi obligăm la cheltuieli neprevăzute. Dar ele sunt neprevăzute doar pentru că ei nu au viziune. Toate celelalte țări și-au crescut capacitățile de testare și au ajuns la peste 100.000 de teste pe zi. Pentru că asta este soluția. Pentru că doar așa putem ști unde suntem cu starea de sănătate a populației.

Sunt convins că orice român care se va testa și va constata că este purtător de virus își va lua măsuri de protecție, se va izola, va fi mai prevăzător, de dragul familiei și al prietenilor dacă nu de frica virusului. Dacă nu poate să ne apere de virus, Guvernul ar trebui să ne dea măcar nouă șansa să o facem", transmite Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel