Tăriceanu, primele declarații după ce a plecat de la sediul DNA. Ce urmează să facă
Călin Popescu-Tăriceanu / Foto captură Antena 3
Călin Popescu-Tăriceanu a făcut, vineri după-amiază, primele declarații după ce a ieșit din sediul DNA.

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu s-a prezentat vineri, 15 ianuarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

La ieșirea din sediul DNA, Tăriceanu a făcut următoarele declarații: „Vreau să precizez că tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante, și anume că, în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a emis o serie de hotărâri de Guvern care să favorizeze o anumită companie. Primul ministru nu dă așa din pixul lui hotărâri de Guvern, cum își imaginează poate unii. Ele parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal. Și sigur că de aici toată construcția care a fost făcută de către procurori este pe o bază falsă. Am cerut timp necesar pentru studierea probelor. În continuare, voi urma procedurile prevăzute în cadrul procesului!”

Amintim că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis miercuri procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviinţată de preşedintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu. 

Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 15 ian, 12:43
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro