Tăriceanu, întrevedere cu prim-ministrul Vietnamului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere luni, 15 aprilie a.c., cu dl Nguyen Xuan Phuc, prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam şi delegaţia ministerială pe care o conduce într-o vizită oficială în România.

Preşedintele Senatului a subliniat importanţa dialogului politic periodic şi a salutat prima vizită în România a unui prim-ministru vietnamez, după 1989. Domnia sa a transmis înaltului oaspete că Vietnamul este unul dintre partenerii economici tradiţionali ai României în Asia de Sud-Est, precum şi dorinţa de a consolida şi diversifica relaţiile comerciale şi cooperarea economică, pentru a pune în valoare potenţialul economic complementar al celor două state. Au fost menţionate sectorul energetic şi dezvoltarea IT&C, ca domenii cu rezultate promiţătoare care pot contribui la aprofundarea cooperării bilaterale.

Au fost trecute succint în revistă şi perspectivele relaţiilor Vietnam-UE

Preşedintele Senatului a transmis că, în spiritul relaţiilor tradiţionale foarte bune şi a dorinţei de a dezvolta legături economice mai strânse, România sprijină la nivel UE trecerea într-o etapă superioară a cadrului legal care guvernează investiţiile şi schimburile de bunuri şi servicii cu Vietnamul.

Prim-ministrul vietnamez a asigurat că ţara sa este pregătită să semneze neîntârziat două acorduri definitorii pentru relaţiile de viitor cu UE: Acordul de liber schimb şi Acordul privind protecţia investiţiilor, elemente fundamentale pentru extinderea şi întărirea relaţiilor de ansamblu dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), în care R.S. Vietnam este un membru important.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel