Tăriceanu, discuţie cu Timmermans: I-am atras atenţia
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a vorbit despre scrisoarea lui Timmermans despre statul de drept din România. 

”Timmermans este în campanie electorală. El încearcă în felul ăsta să își creeze o poziție mai proeminentă pentru viitoarea componență a Comisiei. Dar gesturi de genul ăsta speră el să îi crească cota. Eu regret că a adoptat această atitudine și această scrisoare în contextul în care, atenție, timp de 12 ani, perioadă în care au avut loc toate abuzurile din România comise de DNA, cu protocoalele secrete, cu înregistrările telefonice la milioane de oameni, cu echipele mixte între servicii de informații și procurori, nu au scos un cuvințel. Nimic! Alea nu sunt încălcări ale statului de drept?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

"Am avut o discuție cu Timmermans"

"Eu am avut o discuție cu Timmermans și i-am atras atenția asupra acestor lucruri și mi-a spus: „Îmi pare rău, activitatea serviciilor secrete nu intră în sfera de competență a Comisiei Europene”. Da, sunt de acord cu această afirmație. Problema este că activitatea serviciilor secrete în baza protocoalelor pe care le știm cu procuratura, intervine în actul de justiție, care este în responsabilitatea MCV, care se află în subordinea dlui Timmermans. Deci aici mi se pare că avem de a face, nu numai cu lipsă de respect, este un dublu standard care pentru mine nu e acceptabil și nici pentru colegii mei. Dacă au fost obișnuiți până acum să vadă o Românie care stă tot timpul plecată și spune tot timpul că „da, da, da facem cum spuneți voi”, trebuie să avem curajul să spunem pe față aceste lucruri și să le cerem obiectivitate", a mai declarat liderul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel