Tăriceanu, discurs Uniunea Europeană la Roma
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, participă joi şi vineri, la Roma, la Conferinţa extraordinară a preşedinţilor Parlamentelor statelor Uniunii Europene, eveniment care marchează cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatelor fondatoare ale Comunităţii Europene. 

Călin Popescu-Tăriceanu va susţine o alocuţiune referitoare la viitorul şi unitatea Europei, va pleda pentru o Uniune mai puternică şi mai integrată, mai aproape de cetăţenii săi, mai bine pregătită pentru a face faţă provocărilor viitoare. 

El va sublinia "importanţa crucială a egalităţii depline a statelor membre, cu implicarea necondiţionată a tuturor actorilor în procesul decizional în vederea reapropierii cetăţenilor de valorile europene". 

"Domnia sa va atinge subiectul Europei în două viteze, menţionând faptul că din punct de vedere al solidarităţii şi congruenţei România nu va susţine acest concept întrucât generează segregări suplimentare într-o Europă deja divizată. România susţine eforturile în direcţia unei comunităţi politice europene bazate pe libertate egală între membrii săi şi nu încurajează ideea unei comunităţi formale care are la bază doar o arhitectura instituţională comună", se menţionează în comunicatul citat. 

Conferinţa va oferi oportunitatea unei reflecţii generale asupra progreselor înregistrate de Uniunea Europeană, asupra principiilor şi a valorilor care stau la baza acţiunilor comune ale statelor membre UE, permiţând extragerea unui bilanţ al rezultatelor obţinute până în prezent şi un schimb de idei privind temele cheie pentru viitorul Europei, precizează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel