Tăriceanu: De ce n-a criticat Djuvara și derapajele lui Băsescu?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tăriceanu dc
tăriceanu dc

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu declară că nu este supărat de criticile pe care Neagu Djuvara le-a adus familiei liberale, dar se întreabă de ce istoricul nu a sancționat și derapajele președintelui Traian Băsescu.

Călin Popescu Tăriceanu spune că nu e afectat de recentele declarații ale lui Neagu Djuvara, însă, ”are un semn mare de întrebare” în legătură cu poziția istoricului față de comportamentul politic a lui Traian Băsescu. ”Nu mă deranjează deloc ca Neagu Djuvara este un ochi critic care sancționează anumite derapaje în politică și eventual o face chiar cu adresare la PNL. (...)Ceea ce mă deranjează, însă, și e un mare semn de întrebare: De ce Neagu Djuvara nu a luat nicio atitudine critică la derapajele pe care le-a avut Băsescu, la comportamentul politic pe care l-a avut Băsescu vreme îndelungată?  Nu sunt supărat că face aceste remarci la adresa PNL, dar nu îmi explic de ce nu a făcut acelasș lucru și în legătură cu Băsescu?,” a declarat liberalul dumincă seara la Digi24.

Neagu Djuvara a spus zilele trecute că e rușinat să facă parte din aceeași familie politică cu Gigi Becali, adăugând că ”un partid care a ajuns să fuzioneze cu toate rămășițele din politică nu mai este un partid liberal.” Istoricul a exclus și varianta unei demisii din PNL, motivând că ”familia sa este liberală de peste 170 de ani.” Președintele partidului, Crin Antonescu, i-a răspuns istoricului că a trecut timpul în care acesta lua hotărâri în PNL și că îm prezent deciziile sunt loate de actualii lideri. Călin Popescu Tăriceanu a comentat neînțelegerile din interiorul formațiunii politice liberale spunând că oamenii politici trebuie să facă unele compromisuri, în sensul bun al cuvântului.” ”Nu cred că așa trebuie abordată relația cu Neagu Djuvara. Poate că el, ca și alții, are motive de insatisfacție. Poate unele justificate, poate altele nu. În mod cert unele sunt justificate și în final, eu ca unul care îl respect foarte mult pe Neagu Djuvara ca istoric, am să spun că în politică oamenii politici trebuie să facă în anumite momente niște compromisuri în sensul bun al cuvântului,” spune fostul premier.

Călin Popescu Tăriceanu și-a arătat și el numulțumirea în câteva rânduri, în legătură cu fuziunea dintre PNL și persoane precum Gigi Becali sau Honorius Prigoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel