Tăriceanu: Cred că guvernanţii au decis să nu spună tot adevărul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză Guvernul că nu comunică tot adevărul legat de criza generată de pandemia de coronavirus. 

"Mă uit cu surprindere la spectacolul mediatic al guvernanților! Ședințe peste ședințe, apariții TV non stop. Nici nu mai știu când au acești oameni timp să și muncească! Cum fac parte din rândul celor care au apucat Revoluția nu pot să nu remarc că ce vedem zilele astea la TV seamănă foarte mult cu ce am văzut în zilele lui decembrie 1989.

Oameni agitați care vin și citesc ordine și dispoziții pline de greșeli, apoi alții care le completează sau corectează, comunicate la miezul nopții date sub presiunea "teroristului coronavirus", tot tacâmul. Civili cărora haina militară stă pe ei ca pe gard se joacă de-a armata. Pare același scenariu a la Sergiu Nicolăescu: Mircea, fă-te că lucrezi! Aceeași senzație, ca și atunci, că toată agitația asta e făcută ca să ascundă ceva.

Eu cred că guvernanții au luat decizia de a nu ne spune tot adevărul legat de criză în care ne aflăm. Poate au făcut-o cu intenție bună, de a nu crea panică, dar cred că asta nu ar trebui să fie decizia lor. Ceauşescu a ales să nu ne spună nimic cu privire la SIDA, nu cumva să se vadă că și comuniștii puteau lua boală și așa ne-am trezit cu sute sau mii de familii bolnave.

Tot așa astăzi guvernanții fardează realitatea în încercarea de a trage de timp", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

"Românii merită să ştie adevărul"

"Eu cred că românii merită să știe tot adevărul oricât de dur ar fi. Cred că transparența clădește încrederea între cetățeni și autorități.

Încercați să ne convingeți că situația e bună în comparație cu alte țări, dar nu ne spuneți că asta este doar pentru că nu ați testat suficient. Din acest motiv probabil că zeci de mii de români poartă virusul fără că ei să știe și îmbolnăvesc alte zeci de mii de conaționali. În fiecare zi!

Românii trebuie să știe câte teste sunt venite în țară, cine și când va fi testat. Și dacă o să ne spuneți că aveți un plan vom sta cuminți în casă până când ne veți testa. Dar nu ne cereți să stăm la infinit în case, bolnavi sau sănătoși de-a valma, fără că voi să ne spuneți care e planul!

Toți merităm să știm cum se fac achizițiile de materiale medicale. Nu stăm nici în calea lor și nici nu vrem să introducem bariere birocratice, dar prea multe contracte pare că duc la absolvenți ai Academiei de Informații. Aduceți achizițiile la lumina. Transmiteți online toate selecțiile de oferte. Țineți conferințe de presă cu achizițiile pe care vreți să le faceți, când și câte, și cu cele pe care le-ați făcut. Poate antreprenorii români vor participa la acest efort care este salvator și pentru România, dar și pentru firmele lor.", a mai scris politicianul. 

De ce demisionează medicii

"Nu mai pictați în roz situația și nu ne mai spuneți că „avem de toate și știm cum să gestionăm situația". Medicii nu își dau demisiile pe bandă rulantă pentru că sunt fricoși, ci pentru că i-ați lăsat neputincioși în față bolii.

Degeaba încercați să ascundeți adevărul pentru că noi de fapt îl știm, dar așteptăm să-l spuneți și voi pentru că asta ne va convinge că mai sunteți cu picioarele pe pământ și că mai avem o șansă. Așa cum mergeți acum, finalitatea e clară: într-un final toți vom lua virusul și doar Dumnezeu va hotărî cine trăiește și cine moare!

Deci, spuneți-ne adevărul! Anticipați situația! Încetați cu măsurile graduale pentru că ele ne-au adus unde suntem astăzi! Luați măsurile care sunt eficiente și nu pe cele care dau bine!

Nu mai dați ordonanțe militare la miezul nopții că nu au intrat tătarii în țară.

Fiți cinstiți cu noi și spuneți-ne ce puteți și ce nu puteți să faceți! Și românii va vor fi alături!", a conchis Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel