Târgoviște, la fel de aglomerat cu București. Primarul vrea să instituie „vinerea verde“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Târgoviște, la fel de aglomerat cu București. Primarul vrea să instituie „vinerea verde“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Târgoviște, la fel de aglomerat cu București. Primarul vrea să instituie „vinerea verde“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Primarul orașului Târgoviște este tot mai îngrijorat din cauza traficului infernal care are loc în fiecare zi în una dintre primele capitale ale Țării Românești.

Municipiul Târgoviște pierde tot mai mult lupta cu traficul infernal. Încet-încet, fosta cetate de scaun a Țării Românești și locul în care domnitorul Vlad Țepeș își avea tronul devine o urbe sufocată de autovehicule, în aproape orice interval al zilei. În ultima perioadă, mai ales dimineața, Târgoviștea este sufocată de miile de mașini aflate în trafic, dar și de ambuteiajele care îi fac pe oameni să piardă perioade bune de timp pe drumuri.

Primarul vrea să instituie „vinerea verde“

Observând situația delicată, primarul orașului Târgoviște, Cristian Stan, a făcut un apel în acest sens la târgovișteni și la cetățenii din zonele limitrofe municipiului să renunțe la mașina personală  și să utilizeze alte căi de ajunge la serviciu, mai ales dimineața. Edilul îi îndeamnă pe toți să folosească mijloacele transport în comun, trotinetele sau bicicletele pentru a se deplasa la locul de muncă. De asemenea, acesta propune, ca începând de săptămâna viitoare, măcar o zi, în special vinerea, să aibă loc o zi “verde”, așa cum se încearcă și la nivel național, în care oamenii să utilizeze mai mult mijloacele de transport în comun și bicicletele și mai puțin autoturismele personale.

“Dimineața, mai ales la orele de vârf, este un trafic incredibil! Fac apel către târgovișteni, dar și către cetățenii care vin din zonele limitrofe municipiului să utilizeze mijloacele de transport în comun și să renunțe la mașina personală.

De altfel, săptămâna viitoare, vrem să instituim o zi “Verde”, în special vineri, care este stabilită la nivel național, în care să renunțăm la mașina personală și să venim la serviciu cu mijloacele de transport în comun sau bicicletă, astfel încât să dăm un exemplu și pentru a vedea ce se întâmplă dacă nu mai venim la serviciu cu mașina personală.

Dimineața, toate intrările din oraș sunt blocate. Săptămâna viitoare vom avea o statistică cu privire la câte mașini intră în municipiu de dimineață. În acest moment sunt extrem de multe. Din acest punct de vedere orașul tinde să se sufoce, precizează DBOnline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel