Țara cu 97 de milioane de locuitori, cu ZERO morți din cauza COVID-19. Care e SECRETUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O țară cu 97 de milioane de locuitori nu a înregistrat până în acest moment niciun mort din cauza coronavirusului. Iată care este aceasta și care este secretul.

În timp ce nenumărate țări se confruntă cu foarte multe decese din cauza COVID-19, există și o țară cu 97 de milioane de locuitori unde nu există niciun mort până în acest moment.

Deși împarte o graniță destul de lungă cu China, Vietnam a reușit să țină în frâu pandemia de coronavirus. Astfel, dintr-o populație de 97 de milioane de oameni, nicio persoană nu a decedat din cauza COVID-19.

În Vietnam, au fost confirmate doar 268 de cazuri, iar din aceștia, 140 dintre bolnavi deja s-au vindecat.

De unde vine succesul în lupta cu pandemia

Succesul în lupta cu virusul este pus pe seama strategiei Guvernului, pentru că au introdus trei măsuri stricte.

Din februarie, oricine ajunge la un aeroport dintr-un oraş vietnamez trece prin controlul temperaturii. Între timp, măsura se aplică și la intrarea în clădirile guvernamentale, în spitale, bănci, restaurante sau clădiri rezidențiale. Cine are temperatura corpului peste 38 de grade Celsius este dus la cel mai apropiat spital și testat.

De asemenea, cine se întoarce în Vietnam din străinătate e trimis la carantină pentru 14 zile și testat. Afacerile, de stat sau private, sunt închise, iar turismul și liniile aeriene înghețate, scrie The Conversation.

Încă din ianuarie, guvernul vietnamez comunică populației despre coronavirus într-un mod care s-a dovedit creativ și a dat rezultate, citează tacataca.prosport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel