Urmărește emisiunea live
Țara care își va amenda populația care deține criptomonede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
India va propune o lege care interzice criptomonedele, astfel că oricine tranzacționează în țară sau chiar deține astfel de active digitale va fi amendat, a declarat pentru Reuters un înalt oficial guvernamental.

Proiectul de lege, care promovează una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, va face ca deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de criptomonede să fie înscrisă în sfera faptelor penale. Persoanele care tranzacționează sau dețin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters, preluat de Digi 24.

În schimb, proiectul de lege oferă deținătorilor de criptomonede timp de până la șase luni pentru lichidare, după care se vor percepe penalități, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deține o majoritate impresionabilă în Parlament. Ministerul Finanțelor nu a comentat informația. 

Dacă interdicția va intra în vigoare, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea și comerțul, nu sancționează însă posesia de monede virtuale.

În India, în ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor crește, iar opt milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit estimărilor din industrie. Nu sunt disponibile însă date oficiale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel