Data actualizării:
Data publicării:

Un tânăr de 13 ani, ucis, ”revine la viață” prin deepfake: Ajută-mă să-mi găsesc ucigașii (Video)

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Este vorba despre experimentul poliției din Rotterdam pentru a încerca să facă lumină asupra unei crime care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Poliția din Rotterdam a folosit pentru prima dată tehnologia deepfake pentru a încerca să facă lumină asupra unei crime care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani. 

Ideea era să „redea viața” victimei, astfel încât să poată lansa un apel pentru a ajuta la anchetă

Imaginile victimei, Sedar Soares, care avea doar 13 ani la acea vreme, au fost manipulate cu ajutorul animației computerizate. „Deepfake” este o tehnică de sinteză multimedia bazată pe inteligența artificială care creează simulări ultra-realiste ale unor oameni reali prin înlocuirea unei fețe cu alta sau a unei voci cu alta.

În videoclip, tânărul, pe un teren de fotbal, îmbrăcat în trening, îi cere vinovatului să nu mai tacă și să se predea polițiștilor. "Vorbește. Vorbește acum!”, se aude în videoclip, într-o invitație adresată oricui știe ceva despre cele întâmplate.

În scurtmetraj îl vedem și pe Soares, căruia îi plăcea să joace fotbal, plimbându-se printr-un șir de onoare format din familie, prieteni și antrenori.

Youtube video image

Ce s-a întâmplat cu Soares?

Joi, poliția a anunțat că tânărul nu a fost ucis, așa cum se presupunea de ani de zile, de un șofer furios căruia i-a aruncat un bulgăre de zăpadă în mașină. Potrivit unui martor, Sedar ar fi fost lovit de un glonț tras în timpul unui jaf în apropierea stației de metrou unde băiatul se afla cu prietenii săi.

Conform noilor investigații, relatează The Guardian, tânărul s-a aflat „în locul nepotrivit la momentul nepotrivit” și a fost victima nevinovată a unui „deal” care a mers prost, termen folosit atunci când membrii unei bande criminale se jefuiesc între ei.

Poliția crede că Soares a fost „o victimă a violenței din lumea interlopă din pură nenorocire” și acum caută dovezi care să ajute la rezolvarea cazului.

Din acest motiv, organele de drept au decis să recurgă la noua tehnologie pentru a cere oricui ar fi văzut ceva să iasă în față. Pentru moment, poliția din Rotterdam a raportat că au fost contactați mai mulți martori, fără a dezvălui însă conținutul declarațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel