Tânăra din Italia, vaccinată cu PATRU doze de ser Pfizer, bea 7 litri de apă pe zi. Cum se simte
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
O tânără din Italia a primit din greșeală patru doze de vaccin anti-COVID. 

Virginia, studenta din Italia căreia i-au fost administrate din eroare patru doze de vaccin Pfizer, bea șapte litri de apă pe zi, dar continuă să se simtă deshidratată, scrie  Corriere della Sera.

Se întâmplă după ce o asistentă a greşit şi i-a injectat tinerei de 23 de ani mai multe doze de ser Pfizer/BioNTech. Din primele informații ar fi fost vorba despre șase doze de vaccin, însă spitalul Massa a transmis ulterior că tânăra a primit de fapt patru doze.

″În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech″⁣, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana (centrul Italiei) referitor la ″⁣doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică.″⁣, au precizat reprezentanții spitalului. 

VEZI ȘI: O tânără din Italia a primit ȘASE doze de vaccin Pfizer

Care sunt efectele a patru doze de vaccin

Infirmiera care a inoculat-o pe tânăra studentă a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic.

″Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi.″⁣, a adăugat agenţia sanitară.

Tânăra este acum tratată de profesorul Fabrizio Pregliasco, un renumit virusolog din Italia. El a explicat că supradoza de vaccin ar putea anula producția de anticorpi, așa că ar putea fi nevoie ca fata să fie vaccinată din nou pentru a obține imunitate la Covid. Virginia a declarat că nu va face plângere penală pe numele asistentei care a greșit, dar a precizat că nu înțelege cum a fost posibilă o asemenea eroare.

VEZI ȘI: O singură doză de vaccin anti-COVID reduce cu circa 50% transmiterea în interiorul familiei - Studiu

Nu este singura greșeală făcută de o persoană care face parte din echipa de vaccinare a unui centru din străinătate. O asistentă medicală este investigată de poliţia germană după ce a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 pentru a ascunde în acest mod că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech. 

VEZI ȘI: Asistentă speriată că a spart un flacon cu vaccin anti Covid a injectat pacienți cu soluție salină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel