Tânăr de 17 ani, declarat mort, în Arieșeni, după încercări fără rezultat de resuscitare. Nu avea probleme medicale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Intervenție urgentă în județul Alba pentru salvarea unui minor aflat în stop cardio-respirator.

UPDATE 3: Primarul comunei Arieșeni, Gheorghe Pantea, a transmis că vineri dimineața, în jurul orei 09:00, familia băiatului a constatat că acesta nu a coborât din camera în care dormea. Familia l-ar fi găsit pe adolescent în cameră, fără suflare. Adolescentul a fost dus de urgență cu o mașină de teren, de la locuința sa din satul Dealu Bajului, la dispensarul din centrul comunei Arieșeni. Au fost începute manevrele de resuscitare, însă din păcate băiatul a decedat. Acesta nu era cunoscut cu probleme medicale, scrie alba24.ro

UPDATE 2: Din păcate, după mai mult de o oră și jumătate în care s-au facut manevre de resuscitare, atât de către echipajul SMURD, cât și de către echipajul elicopterului SMURD, a fost declarat decesul copilului, au anunțat reprezentanții ISU. 

UPDATE: Elicopterul SMURD nu a mai putut ateriza la Arieșeni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, relatează Antena 3. Elicopterul a aterizat la Băița, județul Bihor. Apelul la 112 a fost făcut de părinții băiatului care l-au găsit în stare de inconștiență. ”Se continuă manevrele de resuscitare. Se face tot ce este posibil”, a declarat Radu Botean, ISU Alba. 

- Știrea inițială - 

Echipajul SMURD aparținând Stației de Pompieri Cîmpeni a intervenit de urgență în localitatea Arieșeni pentru acordarea de prim ajutor medical unui tânăr în vârstă de 17 ani aflat în stop-cardiorespirator.

A fost solicitat un elicopter SMURD din Arad, care va ateriza în scurt timp. În aceste momente se efectuează manevre de resuscitare. Nu se cunosc deocamdată circumstanțele producerii stopului cardio-respirator.

I s-a făcut rău în dispensar

Tânărul aflat în stop cardio-respirator este la dispensarul medical din localitatea Arieșeni unde se efectuează resuscitarea de către echipajul SMURD Cîmpeni. 

Locul aterizării a fost stabilit între localitățile Gârda și Arieșeni, iar personalul Salvamont care va baliza zona urmează să transporte medicul si asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare și sprijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel