Taiwanul a tras cu muniție reală în alte 3 drone chineze
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Trupele Taiwaneze au deschis din nou focul asupra unor drone ale Republicii Populare Chineze.

Trupele taiwaneze au tras miercuri, 31 august, cu muniție reală în trei drone chineze care au pătruns peste trei insule diferite din ținutul Kinmen, marcând a doua zi consecutivă în care armata taiwaneză a trebuit să recurgă la împușcături asupra UAV-urilor.

Comandamentul de apărare Kinmen al armatei (KDC) a anunțat că de la ora 18.00 la ora 20.00, trei drone „civile” chineze au pătruns în spațiul aerian de deasupra insulelor Lieyu, Dadan și Caoyu. Trupele taiwaneze au răspuns trăgând cartușe reale și rachete de semnalizare pentru a respinge UAV-urile.

Dronele au zburat rapid și s-au îndreptat către Xiamen din China, potrivit KDC. Comandamentul a precizat că va continua să mențină vigilența și să monitorizeze îndeaproape situația.

Incidentul de miercuri urmează unui incident similar care a avut loc marți, când o altă dronă a intrat în spațiul aerian peste apele restricționate ale insulei Erdan și a ignorat avertismentele trupelor taiwaneze. Deoarece UAV-ul a continuat să se rotească peste insulă, soldații au tras cu muniție reală în dronă pentru a o alunga, conform Taiwan News.

Taiwan va cumpăra încă 18 sisteme Himars din SUA, pe fondul eficienței acestora în Ucraina

Armata din Taiwan a optat pentru 18 sisteme suplimentare de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) după ce a renunțat la planul de a cumpăra obuziere autopropulsate, pe fondul victoriilor ucrainene pe câmpul de luptă.

În bugetul său de apărare propus pentru 2023, pe care l-a înaintat miercuri (31 august) către Yuanul Legislativ, Armata intenționează să achiziționeze un total de 29 de HIMARS, cu 18 mai mult decât planificase inițial, a raportat CNA. Armata urmărește, de asemenea, 84 de sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS), cu 64 mai multe decât era planificat anterior.

Propunerea de buget arată că Armata a decis să nu achiziționeze 40 de obuziere autopropulsate M109A6 „Paladin” și a optat în schimb pentru platformele suplimentare HIMARS și ATACMS. De asemenea, solicită 864 de rachete de precizie care pot fi trase de HIMARS pe o distanță de până la 300 de kilometri.

În Bugetul de Apărare Națională din 2022, armata a alocat 15,4 miliarde de dolari NT pentru achiziționarea a 11 platforme HIMARS din SUA din 2020 până în 2027. Cu toate acestea, bugetul de apărare pentru 2023 s-a dublat cu peste 32,5 miliarde de dolari NT pentru achiziționarea suplimentară de arme cu rază lungă, cu data finală de livrare în 2027 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel