Tăiețeii cu pesmet, zahăr și scorțișoară, un desert delicios. Rețeta de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Dacă ții post în această perioadă și ți-e poftă de ceva dulce, poți încerca rețeta delicioasă de tăieței cu pesmet și scorțișoară.

Ingrediente

300 gr tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 gr pesmet
80 gr zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge 1 lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul, potrivit e-retete.ro. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, dați focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat).

Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoara şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de o lingură de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Vezi și: Tăieței cu varză. Rețeta de post delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel