Ingrediente
300 gr tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 gr pesmet
80 gr zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)
Cum se prepară
Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge 1 lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul, potrivit e-retete.ro. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, dați focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat).
Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoara şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de o lingură de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.
Vezi și: Tăieței cu varză. Rețeta de post delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță