Data actualizării:
Data publicării:

Tăiețeii cu pesmet, zahăr și scorțișoară, un desert delicios. Rețeta de post

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă ții post în această perioadă și ți-e poftă de ceva dulce, poți încerca rețeta delicioasă de tăieței cu pesmet și scorțișoară.

Ingrediente

300 gr tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 gr pesmet
80 gr zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge 1 lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul, potrivit e-retete.ro. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, dați focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat).

Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoara şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de o lingură de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Vezi și: Tăieței cu varză. Rețeta de post delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel