Tăierile de salarii, la presiunile lui Băsescu. Vezi ce lider PDL a mărturisit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ședința Colegiului Director al PDL, de vineri, pentru analiza înfrângerii obținută la alegerile parlamentare, a oferit adevărul despre reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, potrivit unei înregistrări date publicității de către Antena 3. 

Membrii conducerii PDL şi liderii judeţeni ai partidului s-au reunit vineri, pentru prima dată după alegerile parlamentare din 9 decembrie, la care formaţiunea a înregistrat un eşec. În cadrul reuniunii, unul dintre membrii PDL a luat cuvântul și a precizat că democrat-liberalii nu au susţinut schimbarea sistemului electoral, că PDL a avut miniștri care nu aveau "capacitate intelectuală" pentru a rezova problemele țării, dar și că tăierile salariale s-au produs la "presiunea" președintelui Traian Băsescu.

"Reducerea salariilor cu 25% s-a făcut pentru că, la momentul repectiv, nu am avut puterea, deși se discutase din toamnă, de când trebuia făcut bugetul, inclusiv în BPN, să reducem salariile cu 10%, cum se discutase cu Fondul Monetar, iar decizia a fost luată sub presiunea domnului președinte Băsescu, pentru că se ducea ţara de râpă. Atenție! Nu îl acuz, dar vedeți cum se raportează. Pentru că Guvernul nu o lua și atunci am luat decizia și am redus pe șase luni în aceeași anvelopă cu 25%, că n-am putut să reducem când trebuia cu 10%", a spus Cristian Boureanu, vineri, în ședința PDL.

În cadrul aceleiași ședințe, Cristian Boureanu a vorbit și despre Legea alegerilor, afirmând că democrat-liberalii nu au profitat de deschiderea USL de modificare a legii electorale, inclusiv spre revenirea la votul pe liste. "Nu am vrut să înghiţim acest rahat. (...) Nu am vrut să mâncăm rahatul pe care l-am împroşcat pe pereţi", le-a spus Boureanu colegilor săi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel