Data actualizării:
Data publicării:

Tăierea cheltuielilor bugetare. Marcel Boloș: Le-am redus, exact cum se aude. Cele trei pachete de măsuri au produs 8 miliarde de lei

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a vorbit despre tăierea cheltuielilor bugetare.

"Trei categorii de măsuri au fost luate în cursul anului 2023 pentru cheltuieli. Aduceţi-vă aminte de ordonanţa 34 din primăvară, când s-a instituit reducerea cu 10% a cheltuielilor de funcţionare ale statului - sunt 82 de miliarde de lei cheltuielile de funcţionare ale statului. A urmat a doua etapă, în Legea 296, când din nou am instituit măsuri de reducere a cheltuielilor. Şi a treia, ordonanţa cu plafonarea cheltuielilor - 90 din 2023. Avem pârghiile necesare pentru a nu ne atinge de aceste drepturi pe care, din respect faţă de oameni trebuie, să le ducem la bun sfârşit. Nu ne putem permite ca aceste drepturi, odată bugetate, să nu le acordăm. Este o bazaconie", a spus Marcel Boloș.

"Cele trei pachete de măsuri au produs 8 miliarde de lei"

Întrebat dacă are date clare că prima măsură, cea de reducere cu 10% a cheltuielilor, a avut efectul scontat, ministrul a spus: "Uitați-vă la ritmul lunar de evoluție a cheltuielilor statului și o să vedeți că avem ritm cu minus. Practic, am redus cheltuielile statului, exact așa cum se aude", a spus Marcel Boloș.

"Cele trei pachete de măsuri au produs 8 miliarde de lei. În luna noiembrie, în loc de 3,8 miliarde de lei cheltuieli de funcționare pentru structurile instituționale ale statului, am avut 1,2 miliarde de lei", a mai mai spus ministrul de Finanțe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel