Taie o lămâie pe jumătate, plimb-o pe faţă câteva minute şi vezi ce se întâmplă cu tenul tău
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Uneori, cele mai bune ingrediente pentru a avea un chip luminos și sănătos se află chiar în bucătăria noastră. Lămâia este unul din ele. Vezi ce minuni face, nu doar pentru tenul gras.

Foarte multe persoane se confruntă cu tot felul de probleme din cauza soarelui, dar și din cauza prafului ori a unei alimentații necorespunzătoare. Dacă simți că pielea ta nu are destulă strălucire, ar putea fi vorba despre pielea uscată și descuamată. Însă nu dispera, un tratament extrem de simplu te poate ajuta, iar fața ta va deveni din nou fină, în numai câteva minute. Tot ce trebuie să faci pentru a avea un chip radiant, ca de adolescentă, este să tai o lămâie în jumătate, să pui pe ea puțină sare și să freci ușor fața, timp de două minute. După aceea, se recomandă să îți clătești fața cu apă rece, să ștergi ușor cu un prosop și să aplici o cremă hidratantă. Înainte de a încerca tratamentul, este recomandat să testezi pe o mică parte a feței, pentru a vedea dacă fața ta tolerează zeama de lămâie. În cazul în care fața se înroșește sau simți disconfort, evită să folosești acest tratament.

Ajutor pentru puncte negre

Acidul citric din lămâie elimină excesul de sebum şi reîmprospătează pielea, în timp ce bicarbonatul de sodiu luptă împotriva coşurilor şi a punctelor negre. Poți face o mască dintr-o lingură de suc de lămâie și două linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă ingredientele, iar masca de aplică pe toată fața, evitându-se zona ochilor și a buzelor. Masează ușor zonele cu puncte negre, pentru a favoriza îndepărtatea lor.

Efect anti-acnee

Bogată în antioxidanţi şi vitamina C, lămâia redă elasticitatea tenului şi oferă o luminozitate surprinzătoare. O altă întrebuinţare a sucului din acest fruct este legată de acnee. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă sâcâitoare, taie două felii de lămâie şi masează zonele afectate timp de câteva minute. Lasă sucul să fie absorbit în piele, iar după jumătate de oră clăteşte bine.

Zeama de lămâie, bună pentru unghii şi riduri

Un alt truc foarte eficient este amestecul de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie şi apă. Ţine degetele într-un bol plin cu acest lichid timp de 10 minute şi scapi de unghiile îngălbenite de ojă. Conform specialiştilor în produse naturiste, lămâia are efecte surprinzătoare şi pentru riduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel