Tăiați aluatul în fâșii subțiri și chiflele cu mac sunt gata de pus în cuptor. Toată lumea le va adora
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tăiați aluatul în fâșii subțiri și chiflele cu mac sunt gata de pus în cuptor. Toată lumea le va adora. Sursa - Pexels
Tăiați aluatul în fâșii subțiri și chiflele cu mac sunt gata de pus în cuptor. Toată lumea le va adora. Sursa - Pexels
Ce poate fi mai gustos decât un desert gustos, pregătit în casă. Chiflele cu umplutură de mac sunt fragede și nu vor lăsa pe nimeni indiferent. 

Pentru ca aceste chifle să impresioneze nu doar prin gustul lor, ci și prin aspectul lor original, încearcă să le modelezi într-un mod foarte neobișnuit, dar simplu.

 

Pentru a pregăti aluatul vei avea nevoie de:

drojdie proaspătă - 15 grame;

lapte cald - 160 ml;

făină - 350 grame;

zahăr - 2 linguri;

ou - 1 bucată,

unt - 40 grame;

sare - 5 grame.

 

Pentru umplutură vei avea nevoie de:

mac - 100 grame,

zahăr pudră - 50 grame;

coaja de la 1 lămâie;

lapte - 150 ml;

unt - 240 grame.

 

Modul de preparare

 

Într-un bol se pune drojdia, se adaugă laptele cald, 2 linguri de zahăr și se amestecă bine. Adaugă făina cernută, un praf de sare, ouul și untul și frământă un aluat omogen.

Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l într-un loc cald pentru 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.

Desert indian rapid pentru micul dejun: fără ouă și fără făină

 

Pentru a pregăti umplutura, combină semințele de mac, zahărul pudră, coaja de lămâie și laptele într-o cratiță cu fundul gros. Gătește la foc mediu până când toate ingredientele se vor combina. Pune aluatul pe blatul de lucru și împarte-l în 6 părți egale. Formează șase bile de aluat.

Întinde apoi, fiecare bilă într-o foaie de 5-7 mm grosime și unge-le cu unt topit. Pe mijlocul foii de aluat puneți câte o lingură de umplutura de mac. Părțile laterale ale foii de aluat trebuie tăiate în fâșii subțiri.

Ciuperci cu smântână, gătite la tigaie. O rețetă simplă, dar senzațional de bună

Acum împletește fâșiile de aluat, care trebuie să acopere umplutura de mac din centu. 

Așează chiflele pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să crească 10 minute.

Unge chiflele cu puțin lapte și dați-le în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25 de minute. Chiflele coapte se presară cu zahăr pudră înainte de servire. Poftă bună!

 

BONUS. Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta

 

Vă propunem rețeta de halva din făină de porumb, care este preparată, în mod tradițional, în Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie.

Ingrediente:

apă - 100 ml,

unt - 75 grame,

mălai - 150 grame,

zahăr - 100 grame.

 

 

Cum se prepară halvaua din mălai

 

 

Halvaua din mălai se prepară, în mod tradițional, în Ingușeția, Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie. Halvaua se pregătește destul de rapid și simplu și nu este nevoie să cumpărați ingrediente speciale.

Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție

Din cantitatea de produse din rețetă veți obține 10 bucăți de halva de mărime medie. Puteți dubla sau tripla cantitatea de produse, deoarece desertul este foarte interesant și gustos și se va termina repede de pe masă.

Topiți 75 grame de unt într-o tigaie cu pereți groși. Adăugați 150 grame de mălai. Se amestecă bine. Tigaia se lasă pe foc circa 5 minute, amestecând constant.

Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii

Se adaugă apoi 50 grame de zahăr și se fierbe încă 10-12 minute, amestecând. Compoziția trebuie să aibă o culoare aurie.

Alte 50 de grame de zahăr se amestecă cu 100 grame de apă și se aduce la fierbere. Se fierbe un minut și se toarnă în tigaia cu făina de mălai. 

Se amestecă și se fierbe, amestecând, încă 5-7 minute. Tigaia se ia de pe foc. După ce amestecul s-a răcit un pic, se ia câte puțin și se formează formează niște chiftele. 

De asemenea, puteți forma din tot amestecul din tigaie un dreptunghi de 2 cm grosime, care, după ce se  răcește bine, se taie în bucăți egale.  Halva din făină de porumb  este gata de servire. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel