Tai Chi, străvechea artă a mișcării din China, atrage tot mai mulți români
Din ce în ce mai mulţi români sunt atraşi de străvechea artă a mişcării Taijiquan (Tai Chi) cunoscută pentru a îmbunătăţi starea generală a organismului, relatează agenţia chineză de presă Xinhua, citată de Agerpres.
Tot mai mulți români practică Tai Chi, străvechea artă a mișcării din China, unii ca metodă de relaxare, alții pentru rezolvarea durerilor de spate sau a insomniei.
Cursuri gratuite de Tai Chi în parcuri
Taijidao School din Bucureşti, înființată în 1996 de antrenorul român Alin Zhong, oferă în mod regulat sesiuni practice gratuite în parcurile publice, precum şi cursuri zilnice plătite în locaţia lor. Duminica dimineaţa, bătrâni, părinţi cu copii şi oameni care îşi scot la plimbare animalele de companie pot admira mişcările graţioase şi exerciţiile complexe efectuate de practicanţii Taijiquan în diverse parcuri din Bucureşti.
„Ideea de a înfiinţa o şcoală Taijiquan în Bucureşti mi-a venit după ce nişte prieteni mi-au cerut să-i învăţ şi mi-au sugerat să dau cursuri oamenilor interesaţi”, a explicat Zhong pentru Xinhua. „Am început cu doi studenţi, dar în curând am înscris 100 de persoane. Primii au fost prietenii mei şi au adus mai mulţi prieteni şi cunoştinţe, în timp ce alţii au venit ca urmare a eforturilor noastre de a face publicitate şcolii în aer liber. Acum şcoala are în jur de 40 de elevi săptămânal, iar anual pregăteşte aproximativ 200 de elevi. Coordonarea membrelor şi imitaţia nu sunt uşoare. Începătorii de multe ori nu pot urma grupul, iar colegii lor mai experimentaţi le explică faptul că secretul este de a imita doar, fără a se mai gândi la coordonare”, explică Zhong.
Tai Chi, recomandat celor care stau mult timp pe scaun
Mai mult decât orice alt sport, Taijiquan este recomandat celor care petrec mult timp în poziţie aşezat. În timp ce unele sporturi pot fi dăunătoare articulaţiilor, taijiquan eliberează tensiunea din corp. „Din ce în ce mai mulţi români de diferite vârste şi medii socio-profesionale practică Taijiquan”, a spus Cosmin Plăcintă, antrenor principal la şcoală.
Zhong a explicat că unii practicanţi au preluat Taijiquan ca o continuare naturală a unor practici anterioare cum ar fi aikido, karate, yoga, întrucât doreau să aprofundeze aspectele artei lor. Alţii au venit din cauza durerilor de spate, de coloană vertebrală sau din cauza insomniei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News