Tabere pentru ucraineni la Iași, în cazul unei invazii a Rusiei. Prefect: Trebuie să fim pregătiţi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tabere pentru ucraineni la Iași, în cazul unei invazii a Rusiei. Prefect: Trebuie să fim pregătiţi / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay, de pakkalajuha
Tabere pentru ucraineni la Iași, în cazul unei invazii a Rusiei. Prefect: Trebuie să fim pregătiţi / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay, de pakkalajuha
La Iași vor fi pregătite tabere pentru ucraineni, în cazul unei invazii a Rusiei.

Autorităţile de la Iași pregătesc instalarea unor tabere pentru posibilii refugiați ucraineni, în caz că ruşii vor invada Ucraina. Iaşiul se află printre judeţele din „linia I” a unui asemenea flux de migranţi, scrie Ziarul de Iași.

„Se face o inventariere a tuturor spaţiilor şi zonelor unde pot fi amplasate aceste tabere. Sper să nu fie nevoie de ele, dar, în funcţie de evoluţia situaţiei, trebuie să fim pregătiţi”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Prefectul a adăugat că, în acest moment, nu există o estimare a numărului de refugiaţi care ar putea să sosească la Iași. Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Interne spunea că „suntem pregătiţi pentru un eventual aflux de migranţi din Ucraina”. 

„Avem pregătite acele tabere de primire a eventualilor refugiaţi, avem pregătite echipamentele necesare pentru a alimenta cu energie electrică, spre exemplu, respectivele locaţii, suntem pregătiţi pentru a asigura hrana pentru un număr semnificativ de potenţiali refugiaţi.”, a spus Lucian Bode.

Unde ar mai putea fi amplasate astfel de tabere

Acum două zile, ministrul preciza la postul de televiziune B1 că tocmai a terminat planul de acţiune privind managementul unui flux masiv de refugiaţi pe teritoriul României, iar vizate sunt judeţele din nord şi est - Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Tulcea.

 „Analizăm toate capacităţile de cazare existente pe judeţele de graniţă, dar în acelaşi timp discutăm în etapa a doua de judeţele din vecinătatea judeţelor de graniţă şi în etapa a treia de toată ţara”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Nu se știe încă câți refugiați ar putea primi România, dar Polonia ar fi gata să preia un milion de refugiaţi. 16 februarie este ziua în care se crede că Vladimir Putin ar putea lansa atacul asupra Ucrainei, potrivit unor informații deținute de CIA, dar negate de Rusia. Ultimele tabere de refugiaţi au fost amenajate în România în 2015, când sute de mii de migranţi din Orientul Mijlociu (Siria, Afganistan, Irak) şi din Africa s-a îndreptat spre vestul Europei. Ele au fost amplasate în comune bănăţene din apropierea graniţei cu Serbia pe terenuri de sport sau pe păşuni, unde au fost montate corturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel