Data publicării:

Tabără de migranți mistuită de flăcări. Zona se afla sub carantină

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Incendiu la groapa de gunoi. Foto: ISU Mureș
Incendiu la groapa de gunoi. Foto: ISU Mureș
Un incendiu de proporții a avut loc în cea mai mare tabără de migranți.

Probleme pe insula grecească Lesbos. Cea mai mare tabără de migranți din Grecia, cunoscută sub numele de Moria, a fost mistuită de un incendiu care a distrus principalul complex și locuințele improvizate din zonă.

Moria este cea mai mare tabără de migranți din Grecia. Aceasta găzduiește în jur de 13.000 de persoane, de patru ori mai mult decât capacitatea sa.

Nu se știe ce a cauzat incendiul

Deocamdată cauza incendiului este incertă. Un rezident local a declarat pentru BBC că aproape toată tabăra ardea, inclusiv locuințele improvizate în jurul complexului:

"Acum, se poate vedea că există câteva locuințe improvizate care sunt în regulă, dar restul taberei, după cum se vede de la distanță, este ars", a spus Thanasis Voulgarakis, martor la incendiu.

Există supoziții cu privire la cauza incendiului

Tabăra a fost plasată în carantină săptămâna trecută după ce un migrant a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. În prezent există 35 de cazuri de COVID-19 în tabără. Agenția de știri grecească ANA a declarat că incendiile au izbucnit după ce unii dintre cei 35 au refuzat să se mute în izolare cu familiile lor, dar acest lucru este neconfirmat, potrivit Daily Mail.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel