Sutienul sau cureaua de la pantaloni ne poate îmbolnăvi de psoriazis
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
1397_06_16_psoriazis_tratamente_naturiste_72481300
1397_06_16_psoriazis_tratamente_naturiste_72481300

Psoriazis este o boală de piele de care suferă 2% din populația lumii, mai precis 600.000 de oameni.

În cele mai multe cazuri, este o maladie genetică care apare atunci când celulele T sau alte celule ale sistemului imunitar atacă o piele sănătoasă. Acest lucru declanșează generarea de noi celule nefiresc de repede. Celulele moarte se acumulează la nivelul pielii și astfel apar mâncărimile.

Fenomenul Koebner

Fenomenul Koebner reprezintă un tip specific de reacție cutanată întâlnită la persoanele cu psoriazis sau alte boli cutanate. Acest fenomen este caracterizat prin dezvoltarea de noi leziuni la nivelul unei leziuni cutanate minore, cum ar fi o zgârietură.

Orice afectare a pielii poate duce la apariția fenomenului Koebner. Un lucru simplu, de exemplu frecatul hainelor, a centurii de siguranță, a sutienului sau a curelei de piele, poate cauza, de asemenea, acest tip de reacție. La fel și mușcăturile de insecte, vaccinările și tatuajele pot provoca noi leziuni cutanate. Așadar, specialiștii îi sfătuiesc pe cei care suferă de psoriazis să aibă mai multă grijă atunci când poartă curele de pantaloni, de ceas sau sutiene, arată DailyMail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel