Sute de avioane și nave, vârful tehnologiei. Mircea Geoană: Vor face față oricărui tip de armament al Rusiei!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Mircea Geoană
Sursa foto: Facebook Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că NATO pregătește decizii pentru „următorul deceniu”. De asemenea, a mai spus că „Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia”.

„Pregătim decizii de mai lungă durată, ceea ce înseamnă o prezență a NATO pe Flancul Estic, inclusiv în România, mult mai robustă. Vorbim, în acest moment, de 40.000 de trupe aliate, de sute de avioane, sute de nave. Nu vom reveni la starea anterioară, pentru că ceea ce face Rusia astăzi reprezintă și o asimetrie strategică la nivel european. Săptămâna viitoare, la summit-ul de la Madrid, vom lua măsuri pentru următorul deceniu, care privesc și România”, a spus Mircea Geoană.

„Continuă pregătirea noului grup de luptă din România, condus de Franța, și la care mai mulți aliați și-au anunțat participarea. Va fi un grup multinațional. Vom mai avea unul în Bulgaria, unul în Slovacia, unul în Ungaria. Cel din România este cel mai avansat. Acest lucru este uniformizarea strategică a Flancului estic”, a explicat Mircea Geoană.

„O să avem prezență mai numeroasă, o să avem, ca volum și calitate, un alt nivel, o să avem echipamente prepoziționate și un sistem de apărare antirachetă mult mai coerent. Intrăm într-o altă logică. Vom avea sisteme de apărare antirachetă integrată mult mai avansate decât acum și vom merge la vârful tehnologiei la nivel occidental. Vom avea interceptoare de ultimă generație care vor face față oricărui tip de armament al Rusiei”, a mai spus Mircea Geoană.

 

Mircea Geoană: Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia

 

Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, nu avem indicii”, a mai spus, la Digi 24, Mircea Geoană.

„Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă, dar pe fond el a reușit să facă ceva pe care nimeni nu ar fi anticipat: să forjeze o adevărată conșțiință națională în Ucraina”, a mai zis acesta.

Acest conflict va mai continua cel puțin câteva săptămâni. Nu vedem semne din partea Federației Ruse de încetinire. Acum, sunt încetiniți de probleme de moral și de logistică, dar vedem, în continuare, cum vin întăriri, folosesc arme hipersonice, arme termobarice, arme cu fragmentare care sunt interzise”, a explicat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel