Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 la românii veniți din Africa de Sud
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ministerul Sănătății a revenit cu mai multe precizări importante legate de secvențierea genomică pentru tulpina Omicron.

În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, conform Ministerului Sănătății.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a precizat, joi după-amiază, Ministerul Sănătății.

„Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Este vorba despre cei doi români întorși din Africa de Sud, care sunt carantinați în Brașov și Vaslui.

Bilanț provizoriu coronavirus în România: 1.149 de cazuri și 58 de decese în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 1.149 de cazuri de COVID-19 și 58 de decese. Alte opt decese au fost raportate acum, dar s-au petrecut anterior intervalului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost raportate 66 decese, dintre care 8 anterioare.

VEZI ȘI: Omicron, carantină și noi restricții. Rafila: Nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic!

Sub 25.000 de români s-au vaccinat de Ziua Națională

Amintim că sub 25.000 de români s-au vaccinat, miercuri, de Ziua Națională, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.  

2.124 români au primit vaccinul Johnson&Johnson și 34 doza booster, 3.194 prima doză de Pfizer BioNTech, 9.369 a doua doză de Pfizer BioNTech și 8.936 a treia doză, 77 prima doză de Moderna, 374 doza a doua și 729 a treia doză.

În total, România are 7.754.768 de persoane vaccinate, din care 7.444.912 cu schema completă și 1.575.109 inclusiv cu a treia doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel