Suspect în cazul crimei din Timișoara, reținut în Grecia
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Principalul suspect în crima care a avut loc în Timișoara, în luna martie, a fost reținut în Grecia, a anunțat vineri Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre autoritățile din România și autoritățile din celelalte state membre UE, seara trecută, a fost reținut, în Grecia, un bărbat, cetățean afgan, urmărit la nivel internațional, pentru omorul comis în Timișoara, anul acesta”, au informat reprezentanții IGPR.

Conform acestora, urmează a fi derulată procedura de predare, prin Ministerul Justiției.

După aprobarea predării, o escortă a Poliției Române se va deplasa în Grecia, pentru a-l aduce în țară, în vederea continuării cercetărilor în cadrul dosarului penal.

Incidentul a avut loc în aprilie.

„În fapt, s-a reținut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 1636, inculpatul A.F., cetățean afgan, în timp ce se deplasa alături de alți trei migranți afgani, pe bulevardul Republicii din Timișoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuțit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital. În prealabil, în același context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuțit și unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arata într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunașlul Timiș.

Conform procurorilor, după comiterea faptelor, inculpatul a fugit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel