Susan Sarandon l-a numit pe Papă nazist
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
susan-sarandon-140465l
susan-sarandon-140465l

Actriţa americană Susan Sarandon a spus despre Papa Benedict al XVI-lea că este nazist, într-un interviu acordat în weekend cu ocazia Hamptons International Film Festival din SUA, relatează presa internaţională.

Afirmaţia vedetei de la Hollywood a fost făcută în contextul unei discuţii despre cartea "Dead Man Walking", care a inspirat filmul cu acelaşi titlu, şi despre interzicerea pedepsei cu moartea.

Actriţa a spus că i-a trimis cartea Papei şi a precizat că destinatarul a fost fostul şef de la Vatican - Ioan Paul al II-lea, care era un oponent al execuţiilor -, şi nu "nazistul pe care îl avem acum" .

Reacţia dezaprobatoare a intervievatorului nu a deranjat-o deloc pe Sarandon, care a repetat cuvântul "nazist", determinând asistenţa să râdă.

Presa din SUA scrie că declaraţia actriţei a vizat, probabil, copilăria lui Benedict al XVI-lea, în care acesta a făcut parte dintr-o organizaţie a tineretului hitlerist. Vaticanul a insistat însă că actualul Papă nu a avut avut o avut o participare activă în organizaţie şi, mai mult, ar fi fost constrâns să adere la aceasta.

În 1996, Susan Sarandon a câştigat Oscarul pentru rol principal feminin datorită prestaţiei din "Dead Man Walking" - peliculă în care a jucat şi Sean Penn, în postura unui condamnat la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel