Surse - PNL și Guvernul României susțin legile justiției
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 15 sep 2022, 16:31
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Potrivit unor surse DC News, PNL și Guvernul României susțin legile justiției.

Potrivit unor surse DC News, PNL și Guvernul României susțin legile justiției.

„Se pot propune amendamente, dar noi le susținem in forma propusă“, au precizat surse din interiorul PNL.

Guvernul alocă, prin IMM INVEST PLUS, cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european

Guvernul României alocă, prin schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european în valoare de 4 miliarde euro, pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Dintre cele 73 de scheme de ajutor de stat aprobate până în prezent la nivel european în baza Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Guvernul României alocă, prin schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european în valoare de 4 miliarde euro, pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor, a lansat programul IMM INVEST PLUS IMM cu componentele IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST, constând în  ajutoare de stat acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi. 

Beneficiarii eligibili ai programului IMM INVEST PLUS se pot înscrie în program accesând portalul www.imminvest.ro, începând cu data de 15 septembrie, ora 10.00.

Schema de ajutor de stat va facilita accesul la finanțare pentru diferite categorii de beneficiari, care vor putea accesa credite cu garanții de stat, cu dobânzi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni și cu costuri aferente comisionului de risc și a comisionului de administrare, subvenționate din bugetul Ministerului Finanțelor, pe toată durata de valabilitate a garanției acordate. 

Valoarea maximă a unei finanțări poate ajunge la 10 milioane lei pentru proiectele de investiții și până la 5 milioane pentru capital de lucru, iar garanția de stat poate acoperi până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 Euro/întreprindere/UAT, cu excepția domeniului producției primare de produse agricole unde beneficiarii pot primi până la 62.000 euro/întreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?