Surse: Dosare penale pentru speculanții care au scumpit prețurile la energie, deschise de Parchetul General
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Potrivit unor surse, Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis dosar penal mai multor companii de energie, după scumpirile alarmante din ultima perioadă.

Antena 3 a anunțat că au fost deschise două dosare penale.

Ambele anchete sunt în faza in rem, ceea ce înseamnă că sunt investigate fapte, deschise ca urmare a sesizării din oficiu. Cercetările sunt pentru evaziune fiscală și delapidare.

Parchetul General trebuie să ridice mai multe documente și vor fi audiate mai multe persoane. Momentan nu se știu cu exactitate care sunt furnizorii de energie electrică anchetați.

Adrian Bența: „Cei care îmi încasează mie banii nici măcar nu își plătesc taxele”

Analistul economic Adrian Bența a vorbit la Antenei 3 despre impactul pe care îl pot avea aceste anchete:

„Este foarte bine că autoritățile statului fac cercetări. Eu, în calitate de consumator, de energie electrică și angajator sunt surprins, în mare parte, că prețul a bubuit așa de tare, iar cei care îmi încasează mie banii nici măcar nu își plătesc taxele, dacă discutăm despre evaziune fiscală.”

„Deocamdată nu putem să ne pronunțăm, așteptăm să vedem ce se va întâmpla, poate este o acuzație eronată, poate este o acuzație reală, doar instanțele de judecată sunt în măsură că acea firmă, acea persoană, este vinovată.

„Este minunat că se fac astfel de cercetări, cu observația că aceste cercetări ale statului trebuie să își propună să stabilească adevărul.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel