Data publicării:

Sursă finanțare pentru două megaproiecte. Iohannis, răspuns pentru DC News

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o nouă conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a răspuns şi unei întrebări venite din partea DC News. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat în ce orizont de timp ar putea fi realizate cele două mari proiecte de infrastructură anunţate de către Ambasada Statelor Unite ale Americii şi care va fi sursa de finanţare a lor. Este vorba despre o autostradă şi o cale ferată care ar traversa Europa şi ar urma să lege  portul Constanța de portul Gdansk din Polonia.

"Sunt două megaproiecte de infrastructură care au fost discutate şi la întrunirea din 2018 care a avut loc aici, la Bucureşti. Între timp s-au făcu paşi importanţi, s-au asociat Camere de Comerţ, s-a început construirea unui fond de investiţii şi eu cred că săptămâna viitoare, când vom avea de data aceasta o întrunire în format videoconferinţă vom face noi paşi în direcţia realizării acestor proiecte.

Fiind proiecte foarte mari, nu m-aş aventura să spun cam în ce interval de timp ar putea fi realizate, dar este important de înţeles că ele sunt vitale pentru regiunea noastră, fiindcă ele vor face legătura pe axa Nord-Sud care este de mare interes şi pentru ţara noastră şi eu voi pleda pentru paşi hotărâţi în direcţia realizări acestor două proiecte", a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel