SURPRIZĂ: Pacienți care se trezesc că nu sunt asigurați medical din cauza sistemului informatic al CNAS
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
medic familie
medic familie

Medicii se confruntă cu respingerea asiguraţilor de către Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei de Asigurări de Sănătate, a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii a Medicilor de Familie.

Pacienţii îşi pierd frecvent calitatea de asigurat, pentru că protocoalele între Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi camerele de muncă, inspectoratele şcolare, casele de pensii operează tardiv datele, susține Rodica Tănăsescu, potrivit Agerpres. "Acest lucru afectează nu numai pacienţii, dar şi medicul, pentru că suntem culpabilizaţi, nu ni se plătesc serviciile medicale şi suntem sancţionaţi. S-a întâmplat frecvent să nu fie plătite consultaţiile din cauza sistemului informatic", a afirmat ea.

Se întâmplă frecvent ca nou-născuţii să nu fie recunoscuţi de sistemul informatic iar după ce părinţilor le sunt onorate reţetele, farmaciştilor să nu li se deconteze acestea pentru că sistemul nu recunoaşte numele, a declarat dr. Valeria Herdea, medic pediatru. "Copiii care au două luni sunt şi mai greu de recunoscut de sistem. Cei care sunt înscrişi în sisteme la externare din maternitate sunt mai uşor recunoscuţi de sistemul informatic, dar durează validarea trei-patru luni. Aceste lucruri trebuie rezolvate, pentru că sunt în defavoarea atât a pacienţilor, cât şi a medicilor şi farmaciştilor, care rămân fără plata serviciilor acordate şi decontarea reţetelor", a spus Herdea.

Citește și:

Președintele CNAS, Lucian Duță, acuzat de manipulare: Frauda cu 3 milioane de pacienți pe listele medicilor de familie din București, inexistentă

Duță încearcă să scape de responsabilitatea eșecului SIUI al CNAS printr-un control al Curții de Conturi

Câți ani s-a pregătit să crape sistemul informatic al Asigurărilor, abia lansat. Când se va bloca din nou

Angajații Caselor de Asigurări sunt blocați, nu sistemul. Le e frică să-și asume răspunderea pe adeverințele eliberate prin Sistemul Unic Integrat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel