Supraveghere VIDEO la BAC şi Evaluare Naţională. Petru Ionescu - Caibulea, răspuns GENIAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Supraveghere video
Supraveghere video
Petru Ionescu-Caibulea, lector universitar, coach, consultant și trainer cu o experiență vastă, a pus o întrebare cheie cu privire la prezenţa camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. 

"Care este rolul camerei video într-un examen? După ce am lansat întrebarea asta, s-a făcut linişte câteva secunde. Ideea este că răspunsul la întrebarea asta ne luminează. Eu lansez întrebări, dar mai am şi nişte răspunsuri la mine. Pentru mine, camera video înseamnă două lucruri. Unu: să supraveghem să nu se accidenteze cineva, să nu păţească ceva şi să ştim în timp util pentru a putea interveni cineva pentru primul ajutor. Aşa mă gândesc eu. În acelaşi răspuns, aş include şi faptul de a face o aparenţă de corectitudine. 

Dar cred că există ceva mai grav. Şi anume că plecăm de la prezumţia de vinovăţie. E sport naţional asta. Din punctul meu de vedere, ce îi învăţăm pe copiii? Pe copii îi înveţi prin model. Dacă profesorul nu este şi un model, e foarte greu să înveţe un copil. Poate doar dacă e o somitate în domeniul respectiv şi are o experienţă extraordinară. Dar dacă nu eşti şi un model cât de cât de viaţă, de comportament, nu îi e drag nimănui să înveţe de la tine. De ce oare plecăm de la prezumţia de vinovăţie? Nu este cumva şi un eşec al educaţiei? Dacă noi considerăm că copiii noştri fură, copiază, nu ar trebui să ne întrebăm şi noi de ce acei copii au ajuns la acea vârstă şi sunt înclinaţi să obţină o notă altfel decât normal?", a declarat profesorul Caibulea în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel