Suporterii lui Rangers, coregrafie impresionantă in memoriam regina Elisabeta a II-a la meciul de Liga Campionilor cu Napoli - Foto / Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 14 sep 2022, 23:23
WhatsApp
Suporterii lui Rangers, coregrafie impresionantă in memoriam regina Elisabeta a II-a la meciul de Liga Campionilor cu Napoli
Suporterii lui Rangers, coregrafie impresionantă in memoriam regina Elisabeta a II-a la meciul de Liga Campionilor cu Napoli
Suporterii echipei Glasgow Rangers, unde este legitimat și Ianis Hagi, au omagiat-o pe Regina Elisabeta a II-a printr-o scenografie deosebită la meciul cu Napoli din Liga Campionilor.

Înaintea partidei, suporterii scoțieni au realizat în tribune un profil imens al Reginei Elisabeta a II-a, pe fundalul drapelului Regatului Unit. De asmenea, jucătorii ambelor formații au ținut un moment de reculegere.

FOTO

VIDEO

Regina Elisabeta a II-a, prezentă la cel mai mare succes din istoria fotbalului britanic: câștigarea Cupei Mondiale din 1966

Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată pe 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani. Aceasta a asistat la cel mai important succes din istoria fotbalului englez, respectiv câștigarea Cupei Mondiale din 1966, care s-a disputat în Marea Britanie.

Regina Elisabeta a II-a a asistat la ceremonia de deschidere, care s-a desfășurat pe vechiul Wembley la data de 11 iulie 1966. 19 zile mai târziu, regina i-a înmânat căpitanului echipei, Bobby Moore, trofeul Cupei Mondiale, felicitându-i și pe ceilalți fotbaliști ai naționalei Angliei. 

De asemenea, Regina Elisabeta a II-a a participat la mai multe finalel ale Cupei Angliei.

Citește și - Averea lăsată în urmă de Regina Elisabeta a II-a

Dincolo de fastul, aurul şi onorurile despărţirii de Regina Elisabeta a II-a, transferurile financiare, mult mai discrete, permit dinastiei să păstreze tezaurul familiei, scrie Ziarul de Iași. Cea mai mare parte a averii personale a monarhului, estimată la 425 de milioane de euro, revine fiului mai mare al acesteia, Charles al III-lea, și nu este supusă taxelor de succesiune, deoarece transferurile de la suveran la suveran nu sunt impozitate.

Averea lăsată în urmă de Regina Elisabeta a II-a 

Aceste sume constau în bunuri private ale Coroanei, şi anume Castelurile Balmoral şi Sandringham - evaluate la 150 de milioane de euro -, o colecţie remarcabilă de timbre începând din vremea regelui George al V-lea - evaluată la 100 de milioane de euro -, bijuterii inestimabile tranmise de regina Mary şi Queen Mum, mama lui Elizabeth a II-a deţinea o colecţie de ouă Fabergé, tablouri ale unor maeştri, cai pursânge şi un portofoliu bursier foarte opac, arătat cu degetul în scandalul Paradise Papers, în 2017, când s-a dezvăluit că gestionarii averii regale au ascuns o parte a averii în Insulele Caïmans şi în Bermude.

Există, de asemenea, un patrimoniu naţional inalienabil - Palatele Buckingham şi Windsor, bijuteriile coroanei, opere de artă de care suveranii se bucură, fără să le aparţină cu titlu privat.

În afară de aceste averi, Elizabeth a II-a deţinea ca fonduri proprii profiturile ducatului de Lancaster, care include sute de bunuri imobile, proprietăţi comerciale şi mii de hectare de terenuri agricole.

Toate acestea i-au adus aproximativ 28 de milioane de euro anul trecut, ceea ce i-a permis lui Elizabeth a II-a să-şi întreţină castele, să ofere sume de bani la sfârşitul lunii rudelor şi să acopere cheltuieli oficiale neacoperite de alocaţia anuală de la stat - faimosul Sovereign Grant. Acest ajutor oficial, care-i permite monarhului să-şi asigure stilul de viaţă, este finanţat din profitul patrimoniului istoric al Coroanei britanice, gestionat în mod direct de stat şi care include un uriaş parc financiar şi imobiliar.

Nimeni nu poate ști dispozițiile date de Regina Elisabeta a II-a cu privire la moştenire

Dispoziţiile date de către Regina Elisabeta a II-a cu privire la moştenirea sa nu pot fi cunoscute. Însă ducatul de Lancaster revine de drept noului suveran, fiul său mai mare Charles al III-lea, care dispune de el după cum pofteşte. El îşi cedează ducatul de Cornwall, al cărui profit este estimat la 26 de milioane de euro, fiului său mai mare, William, care a devenit noul prinţ de Walles.

Majoritatea patrimoniului privat - castele, timbre, bijuterii, acţiuni - ar urma să-i revină lui Charles, însă Elizabeth probabil că le-a lăsat câteva milioane şi celorlalţi trei copii ai săi, Anne, Edward şi Andrew - care se confruntă cu probleme financiare grave. Ei nu sunt moştenitori ai tronului, iar astfel plătesc taxe de succesiune. Cum Casa Windsor a obţinut ordonanţe de la Înalta Curte pentru ca dispoziţiile testamentare să rămână confidenţiale după decesul rudelor lor, probabil că nu se va afla nimic despre aceste transferuri. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?