Suporter pus sub acuzare pentru scadări rasiste la meciul cu Anglia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

 Procurorii bulgari au pus sub acuzare joi un tânăr suporter, în vârstă de 18 ani, în legătură cu incidentele rasiste care au avut loc la meciul dintre Bulgaria şi Anglia, disputat luni seara la Sofia, în cadrul preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2020, informează Reuters.

Anglia a învins fără drept de apel, cu scorul de 6-0, naţionala bulgară, însă partida a fost perturbată de o parte a suporterilor locali, care i-au insultat pe jucătorii de culoare din echipa oaspete, imitând strigătele de maimuţă şi făcând saluturi naziste.

Procuratura din Sofia l-a acuzat pe suporterul respectiv de comiterea unor acte indecente, perturbarea ordinii publice şi lipsă de respect faţă de societate.

Tânărul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar procurorii vor decide vineri dacă acesta va rămâne în spatele gratiilor pe durata procesului său, a cărui dată nu a fost deocamdată stabilită.

Alte opt persoane au fost arestate de poliţia bulgară după meciul disputat pe stadionul Vasil Levski, după ce jocul a fost oprit temporar de arbitru, conform protocolului în trei etape conceput de UEFA.

Instanţa conducătoare a fotbalului european a anunţat, de altfel, deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Bulgariei, printre acuzaţiile aduse numărându-se comportamentul rasist şi aruncarea de obiecte din tribune.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel